Pentru cele mai multe gospodine din toate colțurile țării, ultimele zile de vară marchează începutul pregătirilor pentru lunile de iarnă. Cine vrea să se bucure de o salată delicioasă de vinete și în sezonul rece, când aceste legume nu se mai găsesc în piețe, le poate păstra și altfel, nu doar înghețate. Dacă vrei să rămână albe, gustoase și să reziste chiar și doi ani, nu mai pune vinetele la congelator. Află, din rândurile de mai jos, cum le poți depozita.
Vara este, fără doar și poate, sezonul vinetelor. În ultimii ani, cei care își doresc să se bucure de aroma lor și în timpul lunilor de iarnă au ales să le prepare și să le țină la congelator, rezistând astfel câteva luni bune. Cu toate astea, după decongelare, gustul și textura sunt modificate, nu se pot compara cu cele proaspete.
Există însă un alt mod de le păstra, simplu și eficient. Rezistă chiar și doi ani și rămân albe și gustoase. Vei avea nevoie doar de câteva borcane cu capac și de sare pentru murături.
Te-ar putea interesa și: Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric. Cu ce trebuie să le ungi înainte ca să iasă mai gustoase
Primul pas este prepararea vinetelor. Se pun la copt, se decojesc și se lasă la scurs. Apoi, se toacă, se adaugă puțină sare de murături – cantitatea variază în funcție de preferințe – și se amestecă bine.
Compoziția se transferă apoi în borcane, după care se închid recipientele cu capac. Borcanele se așează într-o oală cu apă. Se lasă pe foc în jur de 40-50 de minute după ce lichidul începe să fiarbă.
Borcanele cu vinete se scot pe un prosop, se acoperă bine cu o pătură și se lasă așa până când se răcesc, potrivit Bucătăraș. Recipientele se mută apoi pe rafturile din cămară, unde pot fi ținute până la doi ani.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care albește salata de vinete. Cu ce să înlocuiești uleiul ca să-i scazi caloriile