După cum bine se știe, vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Indiferent de modul de preparare, sunt extrem de sănătoase. Dar,d acă vorbim de salata de vinete, există ingredientul care albește salata de vinete. Așadar, citește mai departe și vezi cu ce să înlocuiești uleiul ca să-i scazi caloriile.
Vinetele fac parte din familia de plante din familia nightshade și sunt folosite în multe feluri de mâncare din întreaga lume.
Deși sunt adesea considerate o legumă, ele sunt, din punct de vedere tehnic, un fruct, deoarece cresc dintr-o plantă cu flori și conțin semințe.
Există multe soiuri care variază în mărime și culoare. Și în timp ce vinetele cu o piele de un violet intens sunt cele mai comune, ele pot fi roșii, verzi sau chiar negreSursa de încredere.
Pe lângă faptul că aduc o textură unică și o aromă blândă rețetelor, vinetele aduc o serie de potențiale beneficii pentru sănătate.
Vezi și: Ingredientul de 1 leu care îți repară salata de vinete. Scapi imediat de gustul amar
După cum spun și nutriționiștii, vinetele au cel puțin 7 beneficii pentru sănătate ale vinetelor, după cum urmează:
Dar, astăzi ne-am propus să vorbim și despre altceva, și anume ingredientul care albește salata de vinete, cu care poți să înlocuiești uleiul ca să-i scazi caloriile.
Informații, relativ recente, despre potențialul nesfârșit al pastei de susan prăjit a venit sub forma produselor de patiserie. Datorită conținutului său ridicat de grăsimi, pasta de susan prăjit poate fi înlocuită cu o porție de unt sau ulei în multe deserturi, infuzându-le cu un plus de nucă.
În aceeași măsură, alături de dovlecei, Tahini poate fi un substitut al uleiului, dacă vrei să faci o salată de vinete delicioasă, având în vedere că 3 lingurițe de tahini au în total 100 de calorii.
Vezi și: Ce să pui în salata de vinete pentru un preparat spectaculos. Aşa va fi mai aromată
Uleiul din semințe de susan este obținut din semințe de susan prăjite, așa că Tahini este, fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru un gust similar. Pentru a înlocui uleiul de susan, folosiți un raport de ¾ lingură de tahini la 1 lingură de ulei de susan. Pentru cantități mai mici, folosiți ¾ linguriță de tahini pentru fiecare 1 linguriță de ulei de susan solicitată într-o rețetă.
Tahini este ușor de preparat acasă și poate fi folosit în multe rețete. Pentru un tahini super cremos folosiți un blender de mare putere și urmați sfaturile mele de mai jos.
Tahini făcut în casă este proaspăt, neted și are un gust mai bun decât orice puteți cumpăra din magazin. Este folosit frecvent ca sos sau dressing. De asemenea, îl puteți folosi în Hummus, sosul Tahini, dressingul Lemon Tahini, prăjiturile cu ciocolată Tahini și multe alte rețete.
Tahini se face din semințe de susan și puțin ulei de măsline. Acest lucru îl face să nu conțină gluten, lactate și vegan. Rețeta de tahini cere 4 căni de semințe de susan, ceea ce poate părea mult. Dar nu uitați că, odată amestecate, sunt doar aproximativ 2 căni de tahini.
Vezi și: Condimentul secret pentru cea mai bună salată de vinete. Uită de maioneză, ce trebuie să pui
Tahini făcut în casă va rămâne proaspăt în frigider până la o lună, dar puteți oricând să congelați resturile. Doar faceți ceea ce fac eu pentru ierburi proaspete și unturi compuși, congelați tahini într-o tavă pentru cuburi de gheață și scoateți un cub atunci când aveți nevoie.
Acum ai aflat că Tahini este ingredientul care albește salata de vinete și, în același timp, te ferește de multe calorii. Tot ce trebuie să faci acum, este să cauți cea mai simplă rețetă și să te apuci de treabă.