26 aug. 2023 | 00:01

Nu mai pune ulei în gogoşi. Ingredientul care le face pufoase şi gustoase, aşa le prepara Radu Anton Roman

Utile
Nu mai pune ulei în gogoşi. Ingredientul care le face pufoase şi gustoase, aşa le prepara Radu Anton Roman

În momentul în care ne dorim un desert sănătos și făcut în casă, preparăm gogoși. Desertul tradițional se prepară destul de repede și nu necesită foarte mult timp. De regulă, gospodinele întâmpină o serie de dificultăți în realizarea acestui desert. Însă, cunoscutul bucătar, Radu Anton a dezvăluit secretul gogoșilor pufoase. Află, din rândurile de mai jos care este ingredientul secret.

Rețeta secretă lui Radu Anton Roman

Radu Anton Roman se numără printre cei mai cunoscuți bucătari. În cartea sa de “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” a dezvăluit o rețetă de gogoși pufoase delicioase.Pentru realizarea desertului copilăriei vei avea nevoie de:

  • o jumătate de kilogram de făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • lapte, cât cuprinde
  • 1 lingură de drojdie

Te-ar putea interesa și: Secretul gogoşilor de post pufoase. Ce trebuie să faci înainte de a pune drojdia, de fapt

Mod de preparare

Primul pas constă în amestecarea drojdiei cu laptele călduț, zahărul și făina. După ce aluatul se formează se lasă la crescut. E necesar ca acesta să stea într-un loc călduros. În așa fel, procesul de creștere a aluatului va fi accelerat.

Ulterior, maiaua obținută se amestecă cu restul ingredientelor. Renumitul bucătar renunță la ulei în detrimentul untului. Cu ajutorul acestui ingredient, gogoșile vor ieși mai pufoase. Coca obținută se lasă, din nou, la crescut. Când coca a crescut, putem să întindem o foaie groasă cât un deget.

Te-ar putea interesa și: Cât se lasă gogoșile la crescut pentru a fi pufoase, de fapt. Doar așa vor ieși ca la gogoșerie

La rândul ei, aceasta se lasă la odihnit timp de câteva zile. După ce timpul a trecut, folosindu-ne de un pahar putem începe să tăiem coca. Într-un ceaun se încinge uleiul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi.

După ce sunt făcute, acestea se scot din ceaun și se lasă pe un șervețel la uscat. După ce uleiul s-a scurs putem să adăugăm zahărul tos peste acestea și să le consumăm. Desertul obținut va fi adorat de toată lumea, în special de cei mici.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
„Te pui jos şi te rogi, până cade obuzul”. Povestea românului care a luptat în prima linie a frontului din Ucraina mai bine de un an
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Vehicule interzise după ora 22:00. Șoferii sunt revoltați
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu. Nicușor Dan: Aceste imagini au venit
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIILE vin cu ÎNTÂRZIERE in 2025! POȘTA ROMÂNĂ a CONFIRMAT!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro