În momentul în care ne dorim un desert sănătos și făcut în casă, preparăm gogoși. Desertul tradițional se prepară destul de repede și nu necesită foarte mult timp. De regulă, gospodinele întâmpină o serie de dificultăți în realizarea acestui desert. Însă, cunoscutul bucătar, Radu Anton a dezvăluit secretul gogoșilor pufoase. Află, din rândurile de mai jos care este ingredientul secret.
Radu Anton Roman se numără printre cei mai cunoscuți bucătari. În cartea sa de “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” a dezvăluit o rețetă de gogoși pufoase delicioase.Pentru realizarea desertului copilăriei vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Secretul gogoşilor de post pufoase. Ce trebuie să faci înainte de a pune drojdia, de fapt
Primul pas constă în amestecarea drojdiei cu laptele călduț, zahărul și făina. După ce aluatul se formează se lasă la crescut. E necesar ca acesta să stea într-un loc călduros. În așa fel, procesul de creștere a aluatului va fi accelerat.
Ulterior, maiaua obținută se amestecă cu restul ingredientelor. Renumitul bucătar renunță la ulei în detrimentul untului. Cu ajutorul acestui ingredient, gogoșile vor ieși mai pufoase. Coca obținută se lasă, din nou, la crescut. Când coca a crescut, putem să întindem o foaie groasă cât un deget.
Te-ar putea interesa și: Cât se lasă gogoșile la crescut pentru a fi pufoase, de fapt. Doar așa vor ieși ca la gogoșerie
La rândul ei, aceasta se lasă la odihnit timp de câteva zile. După ce timpul a trecut, folosindu-ne de un pahar putem începe să tăiem coca. Într-un ceaun se încinge uleiul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi.
După ce sunt făcute, acestea se scot din ceaun și se lasă pe un șervețel la uscat. După ce uleiul s-a scurs putem să adăugăm zahărul tos peste acestea și să le consumăm. Desertul obținut va fi adorat de toată lumea, în special de cei mici.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase