În preajma Sărbătorilor, multe dintre gospodinele din România prepară fel și fel de mâncăruri, dar nelipsite de pe masa festivă vor fi întotdeauna delicioasele sarmalele. Acestea nu sunt dificile de pregătit, însă necesită o atenție sporită mai ales atunci când vine vorba de alegerea ingredintelor. Iată ce ar trebui să adaugi în umplutură pentru ca acestea să iasă pufoase.
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. Sunt savuroase şi nu ne imaginăm cum ar arăta ziua de Crăciun sau de Paște fără ele. Cu siguranţă, cel mai popular fel de mâncare reprezintă şi motivul de mândrie al tuturor gospodinelor. Însă pentru asta, trebuie să știm ce ingrediente să adăugăm pentru a le face gustoase.
Nu există o rețetă de bază atunci când vine vorba despre prepararea sarmalelor tradiționale. Fiecare gospodină le prepară în funcție de propriile sale gusturi și preferințe. Cu toate acestea, există câteva reguli care trebuie respectate cu sfințenie dacă vrem ca rezultatul final să fie o mâncare gustoasă și pufoasă.
Umplutura de carne necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba de prepararea sarmalelor. Cele mai experimentate gospodine indică combinarea mai multor tipuri, în așa fel încât acestea să nu fie grele pentru stomac. Totuși, se recomandă utilizarea cărnii de porc, pentru că grăsimea acesteia îi dă un plus de frăgezime.
Un rol la fel important îl joacă și orezul. Acesta nu trebuie pus în cantitate exagerată în umplutura de carne, pentru că trebuie să aibă suficient spațiu, precum și suficient lichid pe care să îl absoarbă. O regulă generală ar fi ca la fiecare 1 kg de carne tocată să se folosească 100 grame de orez.
Citește și: Cum faci sarmale leneşe. Sunt gata în mai puţin de o oră, o să le prepari mereu de acum
Însă una dintre cele mai mari dileme ale gospodinelor apare atunci când vine vorba de numărul de ouă care trebuie adăugat în umplutură. Deși multe rețete indică folosirea acestora, ele ar trebui evitate pentru că nu fac decât să întărească carnea.
Prin urmare, cele mai iscusite gospodine recomandă adăugarea unei linguri de apă rece sau a unei linguri de mălai pentru ca sarmalele să iasă foarte pufoase.