Salata de vinete este vedeta toamnei. Gustul său delicios o face să fie iubită de toți românii. Mai mult, aceasta nu necesită mult timp de preparare. Nutriționiștii recomandă să nu mai puneți maioneză în salată, în acest fel, veți obține un preparata cu mai puține calorii. Iată cu ce poate fi înlocuită!
Timp de un secol, vinetele au fost doar plante decorative. Abia peste câțiva ani, au fost descoperite și propietățile lor nutritive. Cercetătorii au descoperit că vinetele conțin compuși fenolici (contin acid clorogenic), care luptă împotriva radicalilor liberi și antocianina, un tip de flavonoide care acționează ca antioxidanți și au un efect antiinflamator.
Totodată, vinetele se remarcă și printr-un conținut ridicat de fibre. Conțintul lor slab de grăsimi le face ideale pentru persoanele care au diabet zaharat. De-a lungul timpului, au existat multe rețete de salate de vinete. Însă, cei care țin dietă ajung să o evite din cauza maionezei.
Din fericire, aceasta poate fi înlocuită cu un alt aliment. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce ar putea fi înlocuită maioneza.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ingredientul de aur pe care îl folosesc cei mai buni bucătari. Iese mult mai gustoasă așa
”Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică pentru a nu se oxida și înnegri.
Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul”, a scris Mihaela Bilic, pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul care o face la fel de cremoasă, dar și sănătoasă
Bucătarii au dezvăluit o serie de trucuri prin care putem obține o salată de vinete gustoasă. Potrivit acestora, este important să alegem vinetele cu coajă lucioasă și care au o textură moale.
De asemenea, înainte de a începe să prepari salata de vinete e important să scurgi legumele înainte. Lichidul poate oferi un gust amărui. Cum vinetele se pot oxida, este important să folosim un tăcător de lemn,
Te-ar putea interesa și: Uită de maioneza sau iaurtul din salată de vinete! Ingredientul care o face mai pufoasă şi mai sănătoasă