În momentul în care avem nevoie de o garnitură, apelăm la piureul de cartofi. Acest preparat este unul dintre cele mai îndrăgite. Mai mult, acesta se face ușor și rapid, iar ingredientele sunt unele la îndemână. De asemenea, piureul se potrivește cu aproape toate tipurile de carne. Toată lumea se întreabă cum pot obține un piure pufos și gustos.
Dacă vreți să obțineți un piure perfect e necesar să respectați o serie de recomandări. Bucătarii atrag atenția asupra tipului de cartofi folosit. Pentru obținerea unui piure perfect e necesar să folosiți cartofi albi, deoarece au un conținut ridicat de amidon.
Tot ce trebuie să facem este să-i curățăm, să-i spălăm și să-i tăiem în cuburi. Ulterior, aceștia se pun la fiert în apă cu sare. Un truc mai puțin știut constă în fierberea cartofilor întregi, în coajă. După ce au fiert, îi poți curăța, zdrobi și amesteca cu celelalte ingrediente. Ulterior, românii obișnuiesc să pună unt sau lapte.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă pufos și gustos. Secretul celor mai iscusite gospodine
Însă, există și alte ingrediente prin care putem obține un piure pufos. Putem înlocui laptele și untul cu margarină sau cu smântână lichidă vegetală. Cu ajutorul acestor ingrediente poți obține un piure gustos.
De asemenea, aceste ingrediente pot face piureul să fie pufos și sățios și nu schimbă gustul preparatului final. De asemenea, bucătarii recomandă să puneți și apa în care au fiert cartofii, pentru a obține consistența dorită. Nu uitați să adăugați sare și piper după gust.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi înainte de a-l servi pentru un gust special. Vei fi lăudat pentru reţetă!
O altă recomandare venită din partea bucătarilor constă în evitarea folosirii mixerului. Puteți folosi o ustensilă pentru piure. Nu numai mixerul ar trebui evitat ci și blenderul sau robotul de bucătărie.
Dacă veți folosi unul dintre electrocasnicele amintite mai sus, riscați să activați amidonul. Odată activat, acesta poate influența consistența preparatului final.
Mai mult, există riscul ca acesta să aibă o consistență gumată și elastică și nicidecum pufoasă și cremoasă. De asemenea, am putea evita folosirea cartofilor noi. Aceștia devin moi și sfârămicioși.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Ingredientul banal face minuni