21 aug. 2023 | 21:10

Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Aşa vor rămâne crocanţi până primăvara

Diverse
Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Aşa vor rămâne crocanţi până primăvara
Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi

Vara se apropie de final, ceea ce înseamnă că pentru gospodinele din toate colțurile țării se dă startul pregătirilor pentru sezonul rece. Se fac listele de cumpărături și chiar se prepară deja primele borcane cu produse ce vor sta pe rafturile din cămară, iar vedetele, așa cum se întâmplă în fiecare an, sunt murăturile. Dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult timp, nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Vei vedea că aşa vor rămâne crocanţi până primăvara.

Nu mai pune zahăr când prepari castraveți murați, dacă vrei să rămână crocanți până primăvara

Ultimele zile ale lunii august marchează debutul pregătirilor pentru sezonul rece. Gospodinele din toate colțurile țării își fac listele de cumpărături și chiar încep să prepare produsele tradiționale, ce nu lipsesc din cămară în timpul lunilor de iarnă: gem, dulceață, zacuscă, sos de roșii, compot și nelipsitele murături.

Când vorbim despre murături, în topul preferințelor românilor sunt, fără doar și poate, castraveții. Cu toate că rețeta clasică nu este deloc complicată, există un truc ce îi ajută să reziste mult mai mult timp, să rămână crocanți până primăvara. Tot ce trebuie să faci este să uiți de zahăr!

Te-ar putea interesa și: Cât se fierb castraveții bulgărești. Secretul ca să nu se înmoaie. Așa se vor menține crocanți și gustoși toată iarna

Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Aşa vor rămâne crocanţi până primăvara

Foto: Pexels

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente castraveți murați:

  • cinci căței de usturoi
  • o linguriță de oțet de concentrație 70%
  • frunze și rădăcină de hrean
  • frunze de pomi fructiferi

Modul de preparare nu este deloc complicat. La baza fiecărui borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se așează cu grijă castraveții și se toarnă peste ei apă fierbinte. Așteaptă câteva minute și transferă apa într-un vas în care mai pui sare.

Oala se pune pe foc până lichidul începe să fiarbă, moment în care se adaugă și oțetul. Soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte. La final, borcanele se înfășoară într-o pătură caldă.

Te-ar putea interesa și: Cei mai buni castraveți murați pentru iarnă. Nu pui niciun strop de oțet, dar au un gust fabulos

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”