Bucătăreasa Gina Bradea a dezvăluit un pont pentru româncele care vor să gătească ardei umpluți ca în cărțile de bucate. Nu mai folosi orez pentru sarmale în compoziție. Află în rândurile de mai jos ce tip de orez trebuie să fierbi pentru acest fel de mâncare, de fapt.
Ardeii umpluți reprezintă un preparat de bază în bucătăria românească, alături de sarmale, tocănițe și diverse ciorbe. De obicei, sunt gătiți cu ardei grași sau gogoșari roșii, umpluți cu carne tocată, orez, ceapă, verdețuri și condimente, în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia.
Pentru ca preparatul să nu iasă gras sau să nu fie greu pentru stomac, în cazul persoanelor care prezintă sensibilități în acest sens, este bine să eviți să folosești carnea de porc. Poți opta, în schimb, pentru carne de vițel și poți adăuga și alte tipuri de carne pentru a oferi savoare mâncării.
Ca toate ingredientele să se împletească armonios, ca la carte, Gina Bradea a explicat și ce fel de orez trebuie să folosești. Sigur ai observat că la magazin sunt expuse mai multe tipuri de orez în funcție de ce vrei să gătești. Alege-l pe cel cu bob rotund, nu pe cel pentru sarmale, așa cum fac multe gospodine.
Ai grijă și la cantitatea de orez cu care umpli ardeii. La șase ardei, folosește maximum 80 de grame de orez. La 12 ardei, folosește maximum 250 de grame de orez. Ai grijă să îl amesteci bine în compoziție, pentru a fierbe în mod uniform.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ardeii umpluți sunt gata. Este bine să fie consumați cât timp sunt calzi, dar nu foarte fierbinți. Se pot servi la masă alături de mămăligă sau alte garnituri, în funcție de gusturi. Poftă bună!