Cel mai bun sfat de gătit pe care îl vrei primi vreodată este: nu mai fierbe orezul în apă. Nu numai că orezul este unul dintre cele mai simple lucruri de gătit, dar este o garnitură excelentă pentru aproape orice mâncare. În plus, un pilaf se face super rapid și este o rețetă care te scoate din încurcătură mereu. Dar există un secret, iar acesta este valabil ori de câte ori faci orez.
Orezul simplu fiert cu aburi are un gust destul de neutru, ceea ce îl face un preparat super versatil. Atunci când este servit ca garnitură sau folosit ca bază de amidon pentru o masă, oamenii tind să se concentreze mai mult pe adăugarea de arome după ce orezul a fost gătit.
Citește și: Nu mai arunca apa în care ai clătit orezul. Cât de utilă e, de fapt. Multe gospodine nu știu
Dar dacă gătești orezul în apă vei rămâne cu un preparat care nu are niciun gust. Oricâte condimente i-ai pune ulterior, orezul va avea un gust fad, de aceea mulți oameni îl consumă cu preparate cu sos și foarte condimentate. Dar în bucătăria românească, pilaful are un loc aparte. Cu toate acestea, mulți români nu știu să îl gătească și îl condimentează abia la final. Ei bine, există un truc pentru ca pilaful tău să fie delicios de fiecare date.
Marele secret constă în gătirea orezului în supă de pui în loc de apă. Schimbarea lichidului de gătit nu afectează felul în care se gătește orezul, dar are un efect imens asupra gustului. Aromele savuroase ale supei de carne se infiltrează în orez, făcându-l mult mai aromat decât cel gătit în apă simplă.
Dar supa de pui nu este singurul mod de a da gust orezului sau pilafului tău. Poți folosi și supă de legume sau supă de vită.
Te-ar putea interesa și: A folosit apă de orez la flori și a avut un șoc după câteva zile. Ce s-a întâmplat cu plantele
Și dacă nu ai timp să faci o supă, atunci poți apela la un mic truc. Există pe piață concentrat de supă de pui, de legume sau de vită. Pur și simplă amestecă puțin din acel concentrat cu apă și folosește lichidul pentru a găti orez sau pilaf.
Nu uita să adaugi condimente și puțin ulei, dar și legume, astfel încât să obții un preparat delicios, colorat și foarte aromat. Acest truc este grozav, mai ales când faci două feluri de mâncare. În acest fel, poți păstra puțină supă pentru a pregăti un pilaf delicios sau un orez pe care să îl servești cu o tocăniță de carne ori legume.
La fel cum pentru orezul cu lapte folosești ca lichid laptele, atunci când faci pilaf nu ar trebui să folosești apa. Aceasta nu are nicio aromă și te va lăsa cu un orez fad, fără gust. În schimb, poți încerca să faci mai multă supă și să o congelezi în porții.
Te-ar putea interesa și: Câtă apă se pune la pilaf ca să iasă cremos. Acesta este marele secret, de fapt
În acest fel vei avea mereu supă la dispoziție pentru a o folosi în pilaf sau în alte mâncăruri care necesită lichid. Gustul va fi întotdeauna deosebit, deoarece supa este bogată în toate aromele legumelor și a cărnii care au fiert în ea.
În pus, supa de carne conține și puțină grăsime animală, adică ingredientul ideal pentru ca pilaful să iasă gustos, aromat și pufos. În acest fel, nu mai e nevoie să călești legumele separat în ulei.