Când vine vorba de resturile de mâncare, de cele mai multe ori își regăsesc locul în coșul de gunoi. Dar, dacă ți-am spune că există modalități de a recuperai mâncarea și să nu o mai arunci? Un astfel de preparat, pe care-l mai poți folosi este și piureul de cartofi. Așa că, citește mai departe și află ce poți face cu el.
Ai avut musafiri la cină, dar nu s-a mâncat tot piureul de cartofi și te gândești să scapi de el.
Citește și: Ce faci cu resturile de mâncare de la Crăciun. 3 rețete simple și ușor de preparat
Dar, s-ar putea să rămâi surprinsă, dacă ți-am spune câte ceva despre rețetele ușoare pe care le poți face cu piureul rămas de la cina cu prietenii.
Vei dori să faci piure de cartofi în plus doar pentru aceste rețete. De la clătite cu cartofi și plăcintă ciobănească până la gogoși și pâine, iată cele mai bune rețete la care se poate folosi piure de cartofi.
Deși s-ar putea să pară ciudat, dar există o vorbă care spune că ”nimic nu se aruncă, totul se reciclează!”, și câtă dreptate este în această frază, mai ales dacă ți-a rămas ceva piureu de cartofi.
Pentru început, îți spunem că îl poți folosi la o plăcintă ciobănească la tigaie, cea mai bună rețetă pe care ai putea-o gustat vreodată.
Vezi și: Ce faci cu resturile de mâncare de la Crăciun. 3 rețete simple și ușor de preparat
Se prepară foarte repede și, de obicei, ai majoritatea ingredientelor la îndemână. Mai jos ai și ingredientele:
Într-o tigaie mare, gătiți carnea de vită și ceapa la foc mediu până când carnea nu mai este roz, rupând-o în bucăți; scurgeți.
Se adaugă porumbul, mazărea, ketchupul, sosul Worcestershire și usturoiul. Reduceți focul la mediu-jos; acoperiți și gătiți timp de 5 minute.
Se combină amidonul de porumb, bulionul și apa până se amestecă bine; se amestecă în amestecul de carne de vită. Se aduce la fierbere la foc mediu, se fierbe și se amestecă până se îngroașă, 2 minute. Se adaugă smântâna și se încălzește, nu se fierbe.
Întindeți piureul de cartofi deasupra, presărați cu brânză. Acoperiți și gătiți până când cartofii se încălzesc complet și brânza se topește.
Dacă nu ai mâncat până acum așa ceva, poate ar fi momentul să păstrezi piureul de cartofi și să faci rețeta, dar nu înainte de a avea și toate ingredientele de mai jos:
Într-un castron, combinați primele 7 ingrediente; bateți până la omogenizare. Încorporați jumătate din ceapă. Întindeți pe fundul și pe părțile laterale ale unei farfurii de copt unse.
Coaceți la cuptor, neacoperit, la 350 de grade, timp de 20-25 de minute sau până când marginile sunt ușor rumenite.
Într-o cratiță, se fierbe broccoli într-o cantitate mică de apă clocotită până când devine crocant; se scurge. Se așază în coaja de cartofi. Se presară brânza și restul de ceapă. Se mai dă la cuptor încă 10 minute.
Este momentul să-ți pui la bătaie toate cunoștințele din bucătărie, dar nu fără a avea la îndemână piureul de aseară, și dacă nu ai înercat această rețetă, acum pare-se că ar fi momentul să o faci.
Sunt ușor de făcut, iar glazura le completează bine. Iată ce ingrediente ai nevoie:
Ingrdiente pentru glazură:
Într-un castron mare, se combină piureul de cartofi, zahărul, laptele bătut și ouăle. Încorporați untul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, nucșoara și o cantitate suficientă de făină pentru a forma un aluat moale.
Se răstoarnă pe o suprafață ușor făinată, se întinde până la o grosime de 1,9 cm. Într-o tigaie adâncă din fontă sau electrică, încălziți ulei la 375 de grade. Prăjiți gogoșile până se rumenesc, 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot și se pun pe prosoape de hârtie.
Află și: Rețetele pe care le pregătește Andreea Marin pentru iarnă. Trucurile pe care le are vedeta TVR
Pentru glazură, combinați zahărul de cofetărie, cacaua și sarea într-un castron mare. Se adaugă apa, untul și vanilia. Se înmoaie partea de sus a gogoșilor calde în glazură.
După cum vezi, lista de rețete ușoare cu piureul de cartofi rămas de la cină aduc un nou suflu, tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă. Poftă Bună!