Mulți oameni știu trucul care îți salvează telefonul în cazul în care îl scapi în piscină, în cadă sau în closet. Iată că nu este bine să îți bagi telefonul în orez dacă se întâmplă asta. Ce riști să îi faci? Toți oamenii trebuie să știe asta. Care sunt, de fapt, pașii corecți atunci când se întâmplă un mic accident cu telefonul tău? Iată recomandările specialiștilor!
Majoritatea oamenilor au auzit de trucul pentru telefon în cazul în care îl scapi în apă. Mulți se grăbesc să îl pună într-un bol plin cu orez pentru ca boabele să absoarbă picăturile din interior. Aceasta este o metodă care a făcut înconjurul lumii, dar află acum că nu este opțiunea cea mai bună.
Se poate întâmpla uneori ca telefonul să alunece într-o cadă plină cu apă sau în timp ce suntem puțin prea preocupați de alte activități când ne aflăm la piscină cu prietenii. Iată că metoda care era eficientă în mintea multora nu este chiar benefică și ajunge să facă rău mobilelor.
Mai exact, riști să îi produci daune suplimentare pentru că se pot strecura particule de praf de pe boabe înauntru. De asemenea, în gadget-ul tău poate intra amidon sau pot ajunge în diferite părți și bucăți mici de orez, lucru care ar aduce sincope mecanismului de funcționare.
Primul pas este să îl oprești cât de repede poți, ulterior să îi scoți carcasa și mai apoi cartela SIM. În timpul acesta, lasă deschis și suportul cartelei, conform Reader’s Digest. Nu trebuie să îl scuturi!
Lichidul ar putea ajunge în felul acesta cu o mai mare ușurință în unele părți și poți face mai rău. Șterge telefonul pe exterior cu atenție cu ajutorul unui material care absoarbe bine apa. Poate nu știai, dar pliculețele Silica Gel pe care le găsești deseori în cutiile de pantofi noi ajută foarte mult în situația asta. Pune câteva deasupra lui ca să elimine toată umezeala și lasă telefonul așa câteva ore.
De asemenea, un ventilator ar fi și el de folos în cazul acesta. El trebuie lăsat la uscat cel puțin 24 de ore, dar este recomandat să reziști tentației și să nu îl deschizi chiar și 48 de ore. Ultimul pas este să îl duci la un service specializat de reparații telefoane. Chiar dacă pare că nu are nicio daună, pot apărea erori ulterior după contactul cu apa.