Nu ai sărbători fericite? Iată cum instalația din brad îți poate afecta bucuria Crăciunului, în era internetului

Nu ai sărbători fericite? Iată cum instalația din brad îți poate afecta bucuria Crăciunului, în era internetului

Luminiţele de Crăciun au rolul de a aduce în suflete sărbători fericite și spiritul Crăciunului, dar unii electricieni britanici au observat că acestea au şi un efect advers despre care nu s-a ştiut: ele devin obstacole pentru semnalul Wi-Fi.

Cum îți poate strica un Crăciun instalația de brad

Ofcom, o agenţie similară cu Comisia Federală de Comunicaţii, a anunţat că instalația de brad este unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuraţiile conexiunii la internet. Agenţia a lansat o aplicaţie pentru a verifica modul în care luminiţele intervin în buna funcţionare a wireless-ului. Aplicaţia este, din păcate, disponibilă doar în Marea Britanie, potrivit celor de la Washington Post.

Citește și: Mesaje, SMS-uri și felicitări pentru Crăciun 2019. Cele mai frumoase urări pentru sărbatori fericite

Aparent, cablurile de la instalația de pom au efect asupra undelor radio din casă, care, la rândul lor, ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalaţii electrice care pot provoca perturbări, acelaşi lucru este valabil şi pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii şi telefoanele fără fir. Toate au obţinut o menţiune de la Cisco, încă din 2007, care explică interferenţele lor cu Wi-Fi. The Irish Times a raportat o problemă similară anunţând că luminile intermitente sunt nocive pentru interferenţe.

Instalația din brad îți poate afecta conexiunea la internet
Instalația din brad îți poate afecta conexiunea la internet

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la ele, căci luminiţele nu au cum să prăbușească  complet reţeaua. Ofcom atenţioneză că mai multe dispozitive conectate la aceeaşi priză cu routerul de la Wi-Fi ar putea contribui la încetinirea internetului. Iar pentru a preveni problemele de reţea, încercaţi să conectaţi luminițele cât mai departe de routerul Wi-Fi. Desigur, ai putea lua în considerare și setarea unei parole Wi-Fi, în cazul în care nu ai făcut asta deja. Nu de alta, dar s-ar putea ca vecinii tăi să fie, de fapt, cei care îți încetinesc conexiunea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI