Când se aprind, în Capitală, luminițele de Crăciun. Schimbare majoră față de anul trecut

Când se aprind, în Capitală, luminițele de Crăciun. Schimbare majoră față de anul trecut
Luminițele de Crăciun vor fi aprinse, în Capitală, pe data de 28 noiembrie

Luminițele de Crăciun vor fi aprinse, în Capitală, pe data de 28 noiembrie. La aceeași dată va fi aprins și bradul din Târgul de Crăicun. În anii precedenți, luminițele au fost aprinse pe data de 1 decembrie.

Luminițele de Crăciun vor fi aprinse, în Capitală, pe data de 28 noiembrie

„La Târgul de Crăciun București care are loc anul acesta în perioada 28 noiembrie – 26 decembrie, desfășurat pe o suprafață de 16.234 mp, sunt amplasate peste 130 de căsuțe, un patinoar de 600 mp, Casa lui Moș Crăciun de 100 mp, un carusel, ieslea, bradul de 30 metri împodobit cu cetină naturală, două zone gastronomice și vor avea loc concerte și spectacole ale celor mai apreciați artiști din România.

De asemenea, spre deosebire de alte târguri din România, unde vizitatorii plătesc pentru facilitățile oferite, evenimentul din București oferă intrare gratuită la toate atracțiile organizate, atât la patinoar, cât și la atelierele pentru copii, carusel, Casa lui Moș Crăciun etc”, precizează Primăria Capitalei într-un comunicat.
Costurile achizițiilor realizate în anul 2019 pentru Târgul de Crăciun se ridică la 5,7 milioane de lei.
„La toate aceste servicii se adaugă și alte cheltuieli care nu fac obiectul SICAP: onorariile artiștilor, plata energiei electrice și taxe către UCMR – Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, CREDIDAM – Centrul Român pentru administratea drepturilor artiștilor interpreți, UPFR – Uniunea Producătorilor de Fonograme. La toate aceste organisme se plătesc remunerații, conform legislației în vigoare, sumele plătite fiind de ordinul zecilor de mii de euro”, anunță Primăria Capitalei.
În acest an, luminițele de Crăciun vor fi aprinse mai devreme decât în anii precedenți. Dacă până acum acestea erau aprinse pe 1 decembrie, de această dată evenimentul va avea loc pe 28 noiembrie. Tot atunci va fi aprins și bradul din Târgul de Crăicun.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI