Novak Djokovic, susținut de fostul antrenor al Simonei Halep. Ce mesaj i-a transmis Darren Cahill

Novak Djokovic, susținut de fostul antrenor al Simonei Halep. Ce mesaj i-a transmis Darren Cahill
Novak Djokovic a primit un sfat prețios de la Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep

Novak Djokovic, susținut de fostul antrenor al Simonei Halep. Situația liderului ATP este, probabil, cel mai discutat și controversat subiect din lumea sportului, la această oră. Campionului sârb i-a fost anulată, din nou, viza de intrare în Australia. El încearcă să obțină în justiție revocarea acestei decizii, în condițiile în care vrea să participe nevaccinat la Australian Open. Novak Djokovic a primit susținere, dar și un sfat, de la Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.

Novak Djokovic, susținut de fostul antrenor al Simonei Halep

Novak Djokovic, susținut de fostul antrenor al Simonei Halep. Campionul sârb trece prin momente dificile în Australia. Vineri, ministrul Imigrației din guvernul federal, Alex Hawke, a decis să-i anuleze, pentru a doua oară, viza de intrare în țară. Liderul ATP vrea să participe la Australian Open fără să fie vaccinat, doar pe baza unei scutiri medicale ce a creat multe suspiciuni. Acum e în pericol de a fi expulzat din țară, ba chiar pasibil de repercusiuni penale.

Novak Djokovic a fost criticat de mai multe vedete și personalități din tenis și nu numai pentru atitudinea sa față de vaccinare, dar și față de regulile pe care ceilalți competitori trebuie să le respecte. Sârbul a apucat să fie plasat în tragerea la sorți a partidelor de pe tabloul principal de la primul turneu de Grand Slam al anului. În primul tur, el ar trebui să joace contra compatriotului său, Miomir Kecmanovic (22 de ani, 78 ATP).

Ce mesaj i-a transmis Darren Cahill

Novak Djokovic a primit susținere, dar și un sfat prețios chiar de la fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill. Acesta a reacționat pe contul său de Twitter, după ce a aflat vestea anulării vizei campionului sârb. Cahill a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se bucură deloc pentru decizia autorităților, dar l-a îndemnat pe Djokovic să se vaccineze și să joace la Australian Open.

„Nu (n.r. – nu se bucură pentru anularea vizei lui Djokovic). Deloc. Toată lumea a greșit. A ieșit un haos. Novak, Tennis Australia, guvernul Victoriei, guvernul federal. Ar fi trebuit să se ia o decizie dură, ținând cont prin ce au trecut australienii. Fă-ți vaccinul și vino să joci la Australian Open. Dacă nu, poate ne vedem în 2023. Fără loc de interpretări”, a scris Cahill pe Twitter.

Novak Djokovic va fi reținut din nou, sâmbătă, de autoritățile australiene, a anunțat The Guardian. El se luptă în instanță pentru o nouă revocare a deciziei acestora de a-i anula viza de intrare în țară. Vineri, organizatorii Australian Open au anunțat că partida liderului mondial din turul 1, contra lui Miomir Kecmanovic, e programată să se desfășoare în cursul zilei de luni.

Avocații lui Novak Djokovic speră ca duminică, 16 ianuarie, instanța să dea o sentință în cazul sârbului, o decizie favorabilă însemnând că el ar putea juca în turneul ce are loc între 17-30 ianuarie. La rândul său, Darren Cahill a început colaborarea cu jucătoarea americană Amanda Anisimova (20 de ani, 61 WTA). Aceasta a câștigat Melbourne Summer Set 2, turneul ce s-a desfășurat în paralel cu cel adjudecat de Simona Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI