CTP, nou atac dur la adresa familiei lui Novak Djokovic: „Au jignit credincioșii cu asta”

CTP, nou atac dur la adresa familiei lui Novak Djokovic: „Au jignit credincioșii cu asta”
CTP este revoltat de atitudinea lui Novak Djokovic, dar și de declarațiile făcute de familia campionului sârb

CTP, nou atac dur la adresa familiei lui Novak Djokovic. Situația creată în cazul numărului 1 ATP l-a dat peste cap pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Campionului sârb i-a fost revocată, din nou, viza de intrare în Australia. El încearcă în instanță să anuleze, pentru a doua oară, decizia autorităților. CTP este întristat de atitudinea lui Novak Djokovic, care a vrut să participe la Australian Open nevaccinat. Cunoscutul ziarist este, de asemenea, revoltat și de declarațiile făcute de familia campionului sârb.

CTP, nou atac dur la adresa familiei lui Novak Djokovic

CTP, nou atac dur la adresa familiei lui Novak Djokovic. Situația campionului sârb a iscat multe pasiuni pe toată planeta. Liderul ATP se confruntă cu o noua anulare a vizei de intrare, după ce a dorit să participe la Australian Open fără să fie vaccinat. El se luptă acum în instanță pentru anularea deciziei autorităților australiene.

Cazul lui Novak Djokovic a inflamat opinia publică, inclusiv familia campionului sârb. În câteva intervenții televizate, tatăl acestuia, Srdjan, și-a comparat fiul cu Spartacus și cu Iisus Hristos, desemnându-l drept „un simbol și un lider al lumii libere”. La rândul său, mama tenismenului  a declarat că bîiatul său ar fi fost „torturat și hărțuit” de autoritățile australiene.

CTP, cunoscutul gazetar, este uimit de ceea ce se întâmplă cu Novak Djokovic.

„Deja, în acest moment, procesul Djokovic, tot ce se întâmplă, depășește cadrul tenisului. Nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici. Novak Djokovic este nevaccinat și dorește să joace nevaccinat la Australian Open. Despre asta este vorba.

Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic, ale cărui declarații le-am auzit cu toții. Este o victorie pentru toți aceștia. Nu mai are nicio importanță ce chestiuni legale sau medicale sunt”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Au jignit credincioșii cu asta”

CTP a criticat dur familia lui Novak Djokovic după ce, vineri, acestuia i-a fost anulată din nou viza de intrare în Australia.

„Familia lui, în frunte cu taică-su, a făcut și mai mult rău. Nu a ieșit Novak Djokovic să vorbească, dar au făcut-o ei. Au dus lucrurile într-o zonă politică, de naționalism, extremism anti-occidental, anti-vaccinist. Iar Djokovic a primit toate astea în contul lui pentru că nu a spus nimic în legătură cu declarațiile dezgustătoare ale tatălui său.

Am văzut reacții din partea acestor creștini practicanți în care l-au comparat pe jucătorul de tenis cu Iisus Hristos. Dincolo de șovinismul și naționalismul fanatic, tatăl său a comis o altă tâmpenie, jignindu-i pe credincioși. Djokovic a tăcut cu toate aceste ocazii, deci și-a asumat toate acestea”, a spus CTP pentru Gazeta Sporturilor.

CTP a mai declarat că-i va fi greu să mai urmărească vreun meci de-ale campionului sârb, deși a fost printre primii care l-au considerat drept cel mai mare jucător din istorie.

„Comportamentul lui, care acum arată a fi mocnit în interiorul lui de-a lungul timpului și care acum a ieșit la suprafață, pe mine mă face, de pildă – eu, care am fost un admirator al lui, eu, care am scris primul în România după Roland Garros, anul trecut, că Djokovic a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor – mă face să nu mai pot privi de acum înainte un meci al lui”, a mai spus CTP la Digi24.

Novak Djokovic a făcut apel în instanță, pentru a doua oară, la decizia ministrului australian al Imigrației de a-i anula viza. Dacă sentința nu-i va fi favorabilă, el va fi expulzat din Australia, ratând participarea la primul turneu de Grand Slam al anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI