Novak Djokovic și-a recunoscut cea mai mare problemă de sănătate. Veștile sunt triste: „Mă confrunt cu asta”

Novak Djokovic și-a recunoscut cea mai mare problemă de sănătate. Veștile sunt triste: „Mă confrunt cu asta”
Novak Djokovic ia startul marți, în turneul ATP 1000 de la Madrid, pe care l-a mai câștigat de trei ori

Novak Djokovic și-a recunoscut cea mai mare problemă de sănătate. Campionul sârb și-a făcut singur viața grea în acest sezon. Refuzul său de a se vaccina anti-Covid l-a împiedicat să participe la Australian Open, dar și turneele importante din SUA. Deși a revenit în circuit, Novak Djokovic pare să nu-și regăsească energia de altădată, el mărturisind că se confruntă cu probleme pe care nu le-a mai avut până acum.

Novak Djokovic și-a recunoscut cea mai mare problemă de sănătate

Novak Djokovic și-a recunoscut cea mai mare problemă de sănătate. Campionul sârb a ratat Australian Open, dar și turneele de la Indian Wells și Miami. El și-a făcut singur viața grea, refuzând să se vaccineze anti-Covid, lucru cerut de normele sanitare din acel moment.

Prin jocul rezultatelor, Djokovic a rămas lider mondial, cu excepția a trei săptămâni când a fost „detronat” de rusul Daniil Medvedev. Dar, deși nu și-a neglijat antrenamentele, sârbului i-a fost dificil să intre în ritmul competițiilor oficiale. A pierdut în prima partidă jucată la Monte Carlo, unde câștigase de două ori. El a recunoscut că a „rămas fără benzină”.

„Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi. n setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca. Nu am de gând să vorbesc cu „dacă” sau „dar”. Situaţia este cea care este. Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici”, a spus Djokovic la finalul partidei cu Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), scor 6-3, 6-7 , 6-1 pentru iberic.

Veștile sunt triste: „Mă confrunt cu asta”

Novak Djokovic și-a mai încercat șansa și în turneul de la Belgrad, în fața conaționalilor săi. Cu chiu cu vai, a reușit să ajungă în finală, după ce s-a chinuit să câștige în trei sferturi fiecare meci. Dar, în ultimul act, a fost întrecut de rusul Andrey Rublev, scor 2-6, 7-6, 0-6.

Novak Djokovic a recunoscut după partidă că are o boală ce-l deranjează, dar a precizat că nu e vorba de Covid-19.

„Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei.

De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam. În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical pe care l-am luat, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv.

Am avut însă energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil.

Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează”, a spus Novak Djokovic, conform tennis.com.

Marți, joacă în turneul ATP 1000 de la Madrid

Nole se pregătește acum să ia startul în turneul ATP 1000 de la Madrid. Înaintea acestuia, el a dezvăluit că se confruntă cu probleme mentale, cauzate de situațiile inedite prin care a trecut în primele luni ale sezonului.

„Provocarea este cu siguranţă mai mult pe partea mentală şi emoţională. Bineînţeles, nu am mai experimentat niciodată ceva similar cu ceea ce am trăit la începutul acestui sezon şi nu ştiam cum mă va afecta.

Evident, ştiţi, încă trebuie să mă confrunt cu asta într-o oarecare măsură. Nu este la fel de puternic cum a fost în primele două, trei luni ale anului. Simt că, cu cât joc mai mult, cu cât sunt mai mult în acest mediu, cu atât mă simt mai confortabil”, a dezvăluit el, citat de tennisuptodate.com.

Novak Djokovic debutează, marți, în turneul de la Madrid, împotriva francezului Gael Monfils. Sârbul încearcă să câştige titlul pentru a patra oară, cel mai recent triumf al său fiind în 2019. Jucătorul în vârstă de 34 de ani plănuieşte, de asemenea, să concureze la Mastersul de la Roma înainte de Openul Franţei de la sfârşitul lunii, unde speră să îşi apere titlul câştigat în 2021.