Novak Djokovic, reacție genială înainte de turneul de la Belgrad: „Am adormit și m-am trezit sănătos”. Ce l-a făcut pe sârb să spună asta

Novak Djokovic, reacție genială înainte de turneul de la Belgrad: „Am adormit și m-am trezit sănătos”. Ce l-a făcut pe sârb să spună asta
Novak Djokovic a jucat doar patru partide în 2022, fiind învins în două dintre ele

Novak Djokovic, reacție genială înainte de turneul de la Belgrad. Campionul sârb a fost eliminat în prima partidă pe care a jucat-o la Monte Carlo, dar a păstrat șefia ierarhiei mondiale, unde a adunat un număr record de 366 de săptămâni. Novak Djokovic se gata să ia startul în competiția „de casă”, de la Belgrad, în pregătirea participării la Roland Garros.

Novak Djokovic, reacție genială înainte de turneul de la Belgrad

Novak Djokovic, reacție genială înainte de turneul de la Belgrad. Campionul sârb a jucat doar 4 partide în 2022, din cauza statului său de nevaccinat. El a fost eliminat în turul secund al turneului de la Monte Carlo de către ibericul Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), scor 6-3, 6-7 , 6-1.

Novak Djokovic declara, înaintea partidei, că nu se așteaptă să joace la cel mai bun nivel, el încă testându-și „motorul” pentru a intra în formă. La finalul meciului cu Fokina, el a recunoscut că s-a prăbușit fizic.

„Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi.

În setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca. Nu am de gând să vorbesc cu „dacă” sau „dar”. Situaţia este cea care este. Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici”, a spus Djokovic la finalul partidei.

Am adormit și m-am trezit sănătos”

Novak Djokovic merge înainte și e gata să ia startul în turneul „de casă” de la Belgrad, ce se dispută pe terenurile centrului de tenis „Novak” de pe malul Dunării. Sârbul e principalul favorit al competiției pe care a câștigat-o de două ori.

Alături de numărul 1 mondial, principalele atracţii sunt rusul Andrei Rublev (8 ATP) şi austriacul Dominic Thiem fost 3 ATP, locul 54 la ora actuală), absent din circuitul ATP din iunie 2021 din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.

Novak Djokovic a fost în vervă la conferința de presă dinaintea începerii turneului.

„Zgura cere să petreci mai mult timp pe teren, la antrenamente şi cu meciurile. Sper că voi juca mai multe meciuri decât la Monte Carlo”, a declarat sârbul, conform eurosport.ro.

Ce l-a făcut pe sârb să spună asta

Djokovic a precizat că participarea sa turneele ATP 1000 de la Madrid și Roma va depinde și de rezultatul pe care-l va obține la Belgrad și de prestația sa generală.

Dar liderul mondial a oferit un răspuns genial unei jurnaliste care a dorit să știe la ce s-a gândit sârbul înainte să meargă la culcare, în noaptea precedentă.

„Mă gândeam … Mi-a fost puțin mai greu să adorm. Și mă gândeam cum să nu-l rănesc pe câinele nostru care doarme între noi, să nu cumva să mă întorc peste el. Am făcut exerciții de respirație înainte de culcare pentru a-mi calma gândurile. Am adormit și m-am trezit sănătos”, a răspuns Nole râzând.

Novak Djokovic va juca în prima partidă contra sârbului Laslo Djere (50 ATP). Acesta l-a depășit în primul tur, pe compatriotul său, Hamad Medjedovic (473 ATP), scor 6-4, 7-5.