13 apr. 2022 | 09:30

Novak Djokovic, învins în primul meci jucat la Monte Carlo. Explicația dată de campionul sârb pentru eșec

Sport
Novak Djokovic, învins în primul meci jucat la Monte Carlo. Explicația dată de campionul sârb pentru eșec
Novak Djokovic a jucat, la Monte Carlo, abia al patrulea meci din 2022, după cele trei disputate în Dubai, în februarie

Novak Djokovic, învins în primul meci jucat la Monte Carlo. Campionul sârb a revenit în circuitul profesionist după ce a jucat doar 3 partide în 2022, toate în Dubai, în februarie. Liderul mondial a pierdut în fața ibericul Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), scor 6-3, 6-7, 6-1. Novak Djokovic s-a arătat îngrijorat, la finalul partidei, de forma sa fizică.

Novak Djokovic, învins în primul meci jucat la Monte Carlo

Novak Djokovic, învins în primul meci jucat la Monte Carlo. Liderul clasamentului mondial ATP, a fost eliminat în turul secund al turneului pe care l-a câștigat de două ori, de către ibericul Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), scor 6-3, 6-7 , 6-1.

Novak Djokovic declara, înaintea partidei, că nu se așteaptă să joace la cel mai bun nivel, el încă testându-și „motorul” pentru a intra în formă.

„Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie”, a declarat Djokovici, în conferinţa de presă dinaintea turneului, potrivit ATP.

Explicația dată de campionul sârb pentru eșec

Iar Novak Djokovic a știut ce spune. Pentru campionul sârb a fost abia al patrulea meci din 2022. Din cauza statutului de nevaccinat, el nu a putut participa în 2022 decât la turneul din Dubai, în februarie, unde a pierdut în sferturi. Liderul ATP e departe de forma fizică cu care și-a obișnuit fanii, acesta fiind unul dintre „prețurile” plătite pentru încăpățânarea de a nu se vaccina.

„Vreau să îl felicit pe Alejandro. El a reuşit să găsească un ritm mai bun în primele două seturi. Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi.

În setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca. Nu am de gând să vorbesc cu „dacă” sau „dar”. Situaţia este cea care este. Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici”, a spus Djokovic la finalul partidei.

Va participa la Serbia Open, de la Belgrad

Novak Djokovic s-a arătat optimist, totuși, spunând că niciodată nu a jucat foarte bine în turneele de deschidere ale.  sezonului pe zgură

„Voi face tot ce pot pentru a fi în cea mai bună formă la Roland Garros. Acesta este marele obiectiv al sezonului pe zgură. Ştiam că îmi va lua ceva timp să mă simt bine pe zgură. Întotdeauna a fost aşa din punct de vedere istoric. Nu am jucat niciodată foarte bine în turneele de deschidere ale sezonului pe zgură

Bineînţeles că sunt dezamăgit. Nu ne place să pierdem, suntem sportivi profesionişti. Şi nu mi-a plăcut cum m-am simţit din punct de vedere fizic în cel de-al treilea set. Am rămas fără „benzină”. Nu am putut să lupt cu adevărat cu el în schimburile lungi de mingi. Iar dacă nu-ţi simţi picioarele pe zgură, este o misiune imposibilă. Aşa că nu-mi place sentimentul pe care l-am avut în setul al treilea, dar voi analiza cu echipa mea de ce a fost aşa şi sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine, la Belgrad”, a mai spus Novak Djokovic.

Djokovic își păstrează locul 1 în ierarhia ATP, dat fiind că Daniil Medvedev nu participă la turneu. Rusul va absenta două luni, din cauza unei operații de hernie de disc. Campionul sârb va lua startul la Serbia Open, ce are loc la Belgrad, în perioada 18 – 24 aprilie.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro