Novak Djokovic intră în lupta împotriva covid-19. Ce a făcut jucătorul de tenis

Novak Djokovic intră în lupta împotriva covid-19. Ce a făcut jucătorul de tenis
Gestul neașteptat al lui Novak Djokovic

Novak Djokovic a făcut un gest neașteptat. Cum a procedat celebrul jucător de tenis în lupta împotriva pentru COVID-19? Fanii sportivului au fost extrem de surprinși de modul în care a procedat, după scandalul uriaș care l-a adus în prim-plan în presa din toată lumea.

Novak Djokovic, gest neașteptat: sportivul intră în lupta împotrva COVID-19

Novak Djokovic a surprins pe toată lumea cu gestul său recent. Celebrul jucător de tenis a cumpărat recent 80% din firma daneză de biotehnologie QuantBioRes. Acesta se alătură astfel scopului de a dezvolta un tratament medical împotriva COVID-19.

Noile informații au fost oferite chiar de irectorul executiv al companiei, Ivan Loncarevic, pentru Reuters, relatează La Vanguardia. Antreprenorul a refuzat să detalieze investiția exactă a sportivului.

QuantBioRes și cercetători din Danemarca, Australia și Slovenia lucrează la dezvoltarea unui tratament care împiedică virusul să infecteze celula umană. Serul urmează să fie testat în cadrul unor studii clinice în vara lui 2023.

Detalii

Compania cu capital majoritar este o mică firmă daneză ce a precizat pe site-ul său oficial că deține o tehnologie numită RRM. Aceasta dezvoltă tratamente și leacuri pentru retrovirusuri și bacterii.

Vestea implicării sportivului într-un astfel de scenariu vine la scurtă vreme după ce jucătorul a fost expulzat din Australia pentru nereguli în procesarea vizei sale care a fost acordată cu o scutire medicală pentru că nu fusese vaccinat.

Curtea Federală a Australiei a confirmat decizia instanței de a-l expulza pe Djokovic la 16 ianuarie. Din păcate pentru fanii săi, acesta nu mai poate participa la Melbourne Open. Conform legislației, sârbul riscă și să i se interzică intrarea în Australia pentru următorii trei ani, fiind prezente aici și excepții.

Subiectul ‘Djokovic’

Amintim că Djokovic a fost în prim-plan într-un scandal uriaș în privința stării sale și a vaccinării. Chiar Simona Halep a fost întrebată dacă ea consideră că acesta ar fi trebuit să joace la Australian Open, deși nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 și autoritățile au considerat că nu are argumente să rămână la Antipozi.

Campioana noastră a evitat să dea un răspuns în cazul sârbului, ulterior a spus că sprijină campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

„Eu am fost mereu pro-vaccin. M-am și vaccinat când a trebuit, de la început. Mereu am ascultat părerea doctorilor și a specialiștilor. Sunt în totalitate de acord cu ei. E vorba de o problemă globală, iar eu, care nu mă pricep, nu-mi pot da cu părerea. A fost o situație dificilă pentru toată lumea”, a explicat Halep.