Novak Djokovic dă în judecată Australia! Suma colosală pe care o cere ca despăgubiri pentru ce a îndurat

Novak Djokovic dă în judecată Australia! Suma colosală pe care o cere ca despăgubiri pentru ce a îndurat
Novak Djokovic are de gând să ceară o despăgubire uriașă guvernului australian pentru cum a fost tratat de autorități, el neputând să-și apere titlul la Australian Open

Novak Djokovic dă în judecată Australia! Campionul sârb a fost expulzat de guvernul federal din cauză că a intrat ân țară nevaccinat, deși el avea o scutire medicală aprobată de organizatorii Australian Open. Ținut câteva zile într-un hotel pentru imigranți, liderul ATP a ratat șansa de a cuceri cel de-al 10-lea trofeu al competiției, dar și cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră. Dar Djokovic vrea să dea un „retur” decisiv autorităților australiene, plănuind să ceară despăgubiri pentru ce a îndurat la Melbourne.

Novak Djokovic dă în judecată Australia!

Novak Djokovic dă în judecată Australia! Campionul sârb a ratat ocazia de a câștiga pentru a 10-a oară Australian Open, dar și cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră. Liderul ATP a fost expulzat de guvernul federal pentru că a intrat în țară nevaccinat, cu toate că avea o scutire medicală aprobată de organizatorii Australian Open.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile competente în ceea ce privește plecarea mea din țară.
Mă simt inconfortabil din cauza faptului că în ultimele săptămâni s-a pus accentul pe mine și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc”, a spus Novak Djokovic într-o declarație publică.

Suma colosală pe care o cere ca despăgubiri pentru ce a îndurat

Novak Djokovic a fost condamnat și la plata despăgubirilor de judecată, în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Acestea vor fi suportate, însă, cel mai probabil, chiar de către Tennis Australia, federația australiană de tenis, a scris presa internațională. Dar directorul Tennis Australia, Craig Tiley, a infirmat ideea.

„Da, am văzut și eu această informație și n-aș vrea să intru în detalii privind acordurile pe care le facem cu jucătorii, dar aceste informații sunt pur și simplu neadevărate”, a spus Tiley, conform Blic.

Astfel, liderul mondial rămâne tot bun de plată. Dar Novak Djokovic pregătește contaatacul după ce s-a întors în țara natală, Serbia. Conform publicației The Sun, Novak Djokovic are de gând să dea în judecată statul australian pentru „rele tratamente”. Marele campion e nemulțumit de felul în care a fost tratat de autorități, inclusiv de condițiile în care a fost ținut.

„Se știe că Novak și familia lui consideră că acesta a fost tratat prost în timp ce a fost în carantină la hotelul Park din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că stabilimentul respectiv era plin de gândaci și viermi. A fost ținut ca un prizonier”, a declarat pentru sursa citată un apropiat al lui Eduoardo Artladi, agentul campionului sârb.

Novak Djokovic are de gând să ceară o despăgubire de 3,2 milioane de lire sterline, aproximativ 3,8 milioane de euro. În sumă e inclus și premiul pe care sârbul l-ar fi câștigat în cazul în care se impunea la Australian Open, lucru foarte probabil dat fiind statutul său de mare favorit. Acesta se ridică în acest an la 4,4 milioane de dolari australieni, adică 2,8 milioane de euro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI