26 apr. 2022 | 12:13

Novak Djokovic, afectat de o boală misterioasă: „Nu e Covid, e altceva”

Sport
Novak Djokovic, afectat de o boală misterioasă: „Nu e Covid, e altceva”
Novak Djokovic a reușit să ajungă în prima finală din 2022, dar a pierdut în ultimul act al turneului de la Belgrad

Novak Djokovic, afectat de o boală misterioasă. Campionul sârb a reușit, cu mari eforturi, să ajungă în prima sa finală din 2022. Liderul mondial a fost învins, însă, în ultimul act al turneului de la Belgrad, în fața propriilor suporteri, de rusul Andrey Rublev, scor 2-6, 7-6, 0-6. După ce și-a riscat chiar cariera în numele principiilor opuse vaccinării, Novak Djokovic a dezvăluit că este afectat de o boală despre care nu a dat mai multe detalii, dar care-l stoarce de energie.

Novak Djokovic, afectat de o boală misterioasă

Novak Djokovic, afectat de o boală misterioasă. Campionul sârb a riscat totul în numele respectării principiilor sale de nevaccinare. A fost expulzat din Australia, unde nu a putut să-și apere titlul, a lipsit de la mai multe turnee importante din cauza regulilor de participare ce includeau vaccinarea obligatorie.

Novak Djokovic nu a dat niciun pas înapoi, chiar dacă nu a apucat să joace, în 2022, decât în trei turnee, ultimul fiind cel de la Belgrad, săptămâna trecută.

„Pe baza informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Este poziţia mea. Se va schimba? Nu ştiu, totul evoluează rapid, aşa cum vedem în deciziile anumitor guverne.

În acest moment, nu simt nevoia să o fac pentru a-mi proteja corpul şi nu simt că sunt o ameninţare pentru ceilalţi. Vaccinat sau nu, virusul se poate transmite. Este poziţia mea și, pentru viitor, mintea mea este deschisă. Orice este posibil”, a declarat liderul ATP în presa franceză, conform Agerpres.

„Nu e Covid, e altceva”

Novak Djokovic s-a chinuit să ajungă în finala competiției „de casă” din Belgrad. El a câștigat patru meciuri în trei seturi, fiind la un pas de eliminare în multe dintre ele. Numărul 1 ATP pierduse la Monte Carlo, chiar în prima partidă disputată în Principat, în fața ibericului Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), scor 6-3, 6-7, 6-1.

Djokovic declarase, la finalul meciului cu Davidovich Fokina că a rămas „fără benzină” în ultimul set al partidei. Liderul mondial a avut parte de aceeași situație și în finala de la Belgrad, unde a fost spulberat de rusul Andrey Rublev (8 ATP) cu 6-0 în setul decisiv. Sârbul a dezvăluit, după meci, că e deranjat de o boală despre care nu a dat detalii, dar a precizat că nu e vorba de Covid-19.

„Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei.

De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam. În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical pe care l-am luat, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv.

Am avut însă energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil.

Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează”, a spus Novak Djokovic, conform tennis.com.

Novak Djokovic va lua startul și la turneul de la Madrid, întrecerea de la Caja Magica urmând să aibă loc în perioada 1-8 mai 2022.

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Update. Florin Piersic a fost operat și se află la terapie intensivă
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare și iau bani şi pe sticlele respinse, care nu sunt în program. Metoda mai merge până pe 30 iunie
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Ce se întâmplă în România e SECRET MILITAR. Totul lângă un mare oraș
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro