Novak Djokovic a început deja antrenamentele pentru Australian Open. Ce spune familia sa FOTO

Novak Djokovic a început deja antrenamentele pentru Australian Open. Ce spune familia sa FOTO
Novak Djokovic a câștigat, deocamdată, lupta în justiție cu guvernul australian care îi anulase viza de intrare în Australia

Novak Djokovic a început deja antrenamentele pentru Australian Open. Liderul ATP a primit, prin decizia instanței, dreptul de a intra în Australia. Campionul sârb a plecat de la hotelul pentru imigranți unde fusese ținut de autorități, iar primul său drum a fost chiar pe terenul de jos de la Melbourne Park, locul unde va avea loc primul Grand Slam al anului. În ciuda deciziei instanței, ministrul Imigrării, Alex Hawke are puterea legală de a ordona expulzarea lui Novak Djokovic din țară în zilele următoare. Familia jucătorului a organizat, între timp, o conferință de presă în care a lăudat decizia judecătorului australian.

Novak Djokovic a început deja antrenamentele pentru Australian Open

Novak Djokovic a început deja antrenamentele pentru Australian Open. Campionul sârb a primit dreptul de a intra în Australia. Un judecător federal a hotărât, luni, revocarea deciziei guvernului australian de anulare a vizei numărului 1 ATP. Magistratul a considerat ca „excesivă” măsura luată de autorități din cauza problemelor lui Djokovic cu documentele medicale ce i-ar fi permis intrarea în Australia fără să fie vaccinat anti-Covid 19.

Novak Djokovic a părăsit hotelul pentru imigranți unde fusese reținut de autorități. Iar unul dintre primele drumuri a fost chiar pe Arena Rod Laver din Melbourne Park, locul ce va găzdui Australian Open, între 17-30 ianuarie. El a avut și o primă reacție publică după sentința instenței. Novak Djokovic a postat pe contul de Twitter un mesaj însoțit de o fotografie în care apare chiar pe terenul de joc, alăutir de membrii staff-ului său, în frunte cu fostul lider mondial, Goran Ivanisevic.

„Sunt mulțumit și recunoscător că Judecătorul a revocat anularea vizei. În ciuda tuturor celor întâmplate, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe acest lucru. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente în fața unor fani minunați”, a scris Novak Djokovic pe Twitter.

Ce spune familia sa

Novak Djokovic ar fi urmat să apară, online, și într-o conferință de presă organizată de familia sa ce se află la Belgrad, în Serbia. Aceasta a avut loc, însă, doar cu membrii familiei Djokovic.

Djordje, fratele lui Novak Djokovic, a deschis conferința de presă spunând că familia „îi transmite toată dragostea și sperăm să treacă peste această situație ca un învingător la final”.

„Familia noastră este foarte mulțumită că justiția și adevărul au triumfat”, a mai spus Djordje Djokovic, referindu-se la decizia de luni a instanței australiene.

Mama lui Novak Djokovic, Djana, a adăugat că familia sărbătorește victoria fiului lor în justiție. O victorie mai importantă decât cea de la un Grand Slam.

„El luptă mereu pentru dreptate. Nu a făcut nimic greșit. A mers acolo ca să câștige un turneu. Această situație este extrem de dificilă. A fost o gamă largă de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire. Au fost momente în care nu a avut telefonul mobil la el, iar noi nu știam nimic din ce i se întâmplă. Vreau să mulțumesc tuturor care l-au susținut la Melbourne, în fața așa-zisului hotel. Aceasta este cea mai mare victorie a sa, mai mare decât orice Grand Slam”, a declarat mama lui Novak Djokovic.

„E o victorie uriașă pentru lumea liberă”

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdan, a fost cel mai vocal dintre membrii familiei. Anterior, el lansase zvonul că fiul său ar fi fost arestat de către autorități, în vederea deportării, în ciuda sentinței din justiție. Acum, Srdan Djokovic a lăudat decizia judecătorului, menționând că e o victorie a lumii libere, nu doar a lui Novak.

„În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei care gândesc liber în lume. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mental. I-au luat toate drepturile sale ca ființă umană. A refuzat retragerea vizei.

Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze.

Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să-l obțină. Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat.

Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak”, a declarat tatăl lui Novak Djokovic.

Conform The Guardian, ministrul Imigrării din guvernul federal australian, Alex Hawke, are puterea de a interveni personal și a anula viza sârbului din nou, din motive diferite de cele din spatele deciziei inițiale. Dacă asta s-ar întâmpla, cel mai probabil s-ar ajunge din nou în instanță, întrucât ar însemna și că Djokovic ar primi interdicția de a intra în Australia vreme de 3 ani. Rămâne de văzut ce decizie va lua în zilele următoare demnitarul australian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI