Noul SUV Dacia mai mare decât Duster. Cum arată mașina. FOTO

Noul SUV Dacia mai mare decât Duster. Cum arată mașina. FOTO
Noul SUV de la Dacia va fi mai mare ca modelul Duster

Renault Group a avansat cu proiectul noului SUV pe care marca Dacia îl va include în gama sa începând din 2021. Este vorba despre un înlocuitor al modelului Lodgy, care se transformă astfel din monovolum în crossover.

Cum va fi noul SUV de la Dacia. Va depăși Duster în lungime. Cum arată noul model FOTO

Francezii de la Renault se află deja în teste avansate cu viitorul SUV Dacia, după cum arată mai multe fotografii publicate de revista L’Argus. Fotografiile dezvăluie un „măgar”, adică un vehicul acoperit cu o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie.

În acest caz, inginerii francezi au ales Renault Espace, un MPV care a fost și el transformat la ultima generația în crossover. De asemenea, utilizarea caroseriei subliniază mai multe aspecte. În primul rând se poate face o idee despre dimensiunile viitorului model, în al doilea rând se poate subânțelege faptul că Renault nu se ferește să arate legăturile cu segmentul monovolumelor, însă se va pune accent pe elementele de caroserie specifice autovehiculelor SUV.

Așa ar arăta noul SUV de la Dacia
Așa ar arăta noul SUV de la Dacia

Ce dimensiuni va avea noul model de la Dacia

Dimensiunile viitorului SUV de la Dacia vor fi apropiate de cele ale modelului Lodgy, adică va măsura între 4,5 și 4,6 metri. În plus, este sigur acum că acest model va beneficia de noua platformă CMF-B, pe care au fost dezvoltate noile Sandero și Logan.

Acest lucru va oferi atât șansa unor noi tehnologii, cât și posibilitatea introducerii motoarelor de ultim model, E-Tech hibrid. De asemenea, el va oferi șapte locuri, astfel că va deveni o opțiune importantă pentru familiile mai mari care au nevoie de un astfel de autovehicul.

Ce se mai cunoaște despre SUV-ul Dacia

Ce se mai știe despre noul SUV Dacia este și locul unde acesta va fi produs. SUV-ul Dacia va fi produs în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate în prezent modele Dokker, Lodgy, Logan, precum și Sandero.

Pe de altă parte, confirmările arată că odată cu acest nou crossover Dacia vor dispărea atât modelul Lodgy, precum și modelul Logan MCV. Cea mai mare diiferență dintre actuala generație și viitoarea constă în design, care va urma stilul SUV, având o gardă la sol mai mare și ornamente specifice vehiculelor crossover. În plus, Dacia a testat deja segmentul crossover cu 7 locuri, cu actualul Lodgy care are de ceva timp o versiune Stepway. Acesta a înregistrat vânzări bune pe piețele vestice și chiar în România.

Cum se va numi noul model Dacia

Acest model, pe piața noastră internă, costă 12.900 euro, fiind mai scump decât modelul Duster. De asemenea, modelul beneficiază de o platformă alungită, de 2,81 metri și are o lungime specifică segmentului compact, de 4,52 metri, ce permite amplasarea a două scaune de mici dimensiuni în spatele mașinii, în portbagaj.

Singura necunoscută, în prezent, pentru viitorul model, este numele cu care va fi botezat. Deja informațiile neoficiale au confirmat că se renunță la denumirea veche de Lodgy, însă speculațiile privind denumirea Grand Duster nu au fost deocamdată confirmate oficial.

Când va fi prezentat SUV-ul Dacia

Noul model ar putea fi prezentat lumii întregi în toamna anului 2021, cu intrare pe piețele europene din 2022. Între timp, modelul Dokker, modelul cu care Lodgy a împărțit o parte din componente, va rămâne „fidel” vechii platforme, cu care s-a complăcut foarte bine și care i-a oferit o serie de avantaje ca vehicul utilitar.

De asemenea, el va beneficia în această toamnă de o nouă generație, cu un nou design. Există informații potrivit cărora pe unele piețe din Europa va fi vândut sub numele Renault Kangoo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI