Dacia Duster va avea un rival periculos. Volkswagen va lansa un SUV urban care va îngloba tot ce are compania mai bun

Dacia Duster va avea un rival periculos. Volkswagen va lansa un SUV urban care va îngloba tot ce are compania mai bun
Dacia Duster o să aibă un rival serios din partea Volkswagen

Dacia Duster se bucură momentan de o perioadă bună la capitolul vânzări, dar prosperitatea nu durează la nesfârșit. Volkswagen vrea să lanseze un SUV urban foarte competitiv care va atrage atenția pe piața auto din Europa. Nu va fi nimic inovator. Va fi mai degrabă combinație între două dintre modelele de vârf ale companiei, dar s-ar putea să fie o ofertă mai bună decât ce are marca românească în acest moment.

De ce e Dacia Duster atât de populară

Te întrebi ce se întâmplă cu producătorii auto de au început să se axeze foarte mult pe producția de SUV-uri și crossovere? E un mic paradox deoarece Uniunea Europeană face tot mai multe presiuni cu privire la diminuarea emisiilor poluante. Și știm cu toții că SUV-urile sunt cele mai mari consumatoare de carburanți. Răspunsul e simplu: e cerere mare de SUV-uri pe piețele din Europa.

Dacia Duster va avea un rival periculos. Volkswagen va lansa un SUV urban care va îngloba tot ce are compania mai bun

Consumatorilor nu prea le pasă, din păcate, de poluarea pe care o inspiră zilnic, pentru că vor o mașină bună la toate, cum s-ar spune. Românii și-au dorit mereu un autoturism pe care să-l folosească și când merg la cinema, dar și când merg prin mediul rural, să care lucruri grele, ori în vacanțele la munte. Când românii au început să aibă venituri mai mari, s-au orientat și ei spre SUV-uri sau crossovere. De aceea Dacia Duster are și acum mult succes.

Vesticii au descoperit și ei avantajele unei singure mașini care poate face față mai multor tipuri de drumuri, în loc să-și cumpere câte o mașină pentru fiecare nevoie.

Volkswagen vrea un SUV competitiv care să surclaseze mașinile ieftine ca Dacia Duster

Compania germană s-a hotărât să facă investiții masive pentru a intra în cursa mașinilor electrice, care iau avânt rapid, dar vrea să prindă și trendul SUV-urilor. Cât încă normele de poluare mai permit acest lucru.

Volkswagen va avea în gamă un nou SUV, unul urban, care va fi o combinație între actualul T-Cross și Polo. O alăturare ciudată, dar o vom vedea abia în a doua jumătate a anului 2021. Și abia din 2020 va intra pe unele piețe din Europa.

Citește mai mult despre acest subiect pe impact.ro