Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata până la sfârșitul acestui an. Când se vor finaliza, de fapt, lucrările

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata până la sfârșitul acestui an. Când se vor finaliza, de fapt, lucrările
Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata în 2019

Bucureștenii care locuiesc în Drumul Taberei au primit o veste proastă din partea ministrului propus la Transporturi și Comunicații. Lucian Bode a anunțat că Magistrala 5 de metrou nu va fi gata până la sfârșitul acestui an. Ministrul a făcut și precizări cu privire la linia de metrou care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni.

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata în 2019

Ministrul propus la Transporturi și Comunicații a primit aviz pozitiv în comisia de Transporturi, cu 31 de voturi pentru, un vot împotrivă și 10 abțineri. Acesta a făcut precizări cu privire la proiectele de infrastructură din România și a anunțat că metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici în acest an. El a vorbit și despre linia de metrou care ar urma să lege Bucureștiul de Aeroportul Otopeni.

„Pe secțiunea M5 până la Eroilor, așa cum arată astăzi lucrările nu este posibilă finalizarea până la finalul anului. Pe Magistrala Otopeni intenționez să mă adresez Comisiei Europene pentru că astăzi va fi foarte greu să finalizăm acest obiectiv. Avem finanțare japoneză. Mă voi adresa Comisiei Europene ca să vedem dacă nu putem să finanțăm integral din fonduri europene acest obiectiv”, a declarat Lucian Bode.

Linia M5 a Metroului din București este o magistrală în construcție, planificată de Metrorex pentru a deservi locuitorii cartierelor Drumul Taberei și Piața Iancului. Aceasta va avea ca stații finale Râul Doamnei și Valea Ialomiței, în cartierul Drumul Taberei și stația Pantelimon, în cartierul Pantelimon. Lucrările au început în 2012 și nu au fost finalizate nici până acum.

Pe site-ul metrorexm5.ro este prezentat stadiul fizic al lucrărilor la data de 28 octombrie 2019:

  • structura de rezistență: 99,67%
  • fundație cale de rulare: 99,50%
  • finisaje: 72,91%

În aceste condiții, lucrările la Magistrala 5 de metrou ar putea fi gata în cursul anului 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI