Un nou simptom al coronavirusului. Ce apare în gura pacienților. Anunțul făcut de medici

Un nou simptom al coronavirusului. Ce apare în gura pacienților. Anunțul făcut de medici
Un nou simptom al coronavirusului. Ce apare în gura pacienților. Anunțul făcut de medici

În timp ce erupțiile cutanate au fost corelate din perioada de început a pandemiei de coronavirus, medicii din Spania susțin că iritațiile în interiorul gurii apar la unii dintre pacienți.

Un nou simptom al coronavirusului

Astfel, un dermatolog din SUA, care nu a participat la acest studiu, spune că nu este o surpriză că erupțiile, care poartă denumirea de enantem, apar la pacienții cu coronavirus.

„Un enantem este o erupție cutanată pe membranele mucoase”, explică dr. Michele Green, de la Lenox Hill Hospital din New York. „Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela. Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele.”

De menționat este că noul studiu al medicilor spanioli a fost publicat pe data de 15 iulie în JAMA Dermatologie. Astfel, cercetătorii conduși de Dr. Juan Jimenez-Cauhe, de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, au examinat 21 de pacienți diagnosticați cu covid 19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.

Dintre toți acești pacienți, șase aveau enante, în interiorul gurii. Acești pacienți afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

În plus, erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de coronavirus. În cele mai multe cazuri, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, consolidând astfel ideea că este vorba despre un simptom neștiut al bolii.

Nu se știe însă cât de răspândit este acest simptom de coronavirus, deoarece din motive de siguranță, la mulți pacienți bolnavi de coronavirus nu a fost făcută o examinare orală, menționează cercetorii spanioli, conduși de Jimenez-Cauhe.

Câți pacienți sunt diagnosticați cu coronavirus în România

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 925.001 teste. De ieri și până astăzi, s-au întregistrat 799 de cazuri, iar 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Menționăm că dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Urmăriți Playtech.ro și pe