Credeai că le-ai văzut pe toate în materie de mâncăruri? Ei bine, află că există supă cremă de mici și se găsește de vânzare în Capitală, într-o zonă frecventată de mulți bucureșteni. Preparatul inedit are trei ingrediente și există în meniul unui restaurant din zona Obor (Sectorul 2). Rețeta este făcută din mici pasați, cartofi prăjiți și lapte de vacă, totul blenduit și amestecat. O porție de 300 de grame costă 12 lei, pe care o poți servi la restaurantul La Teu. Supa cremă are textura și aspectul unui griș cu lapte, dar ceva mai groasă.
Dacă la alte capitole suntem la coada clasamentelor, când vine vorba de mâncare, preparatele din România par să fie unele dintre cele mai gustoase din lume. Nu o spunem noi, ci turiștii străini și topurile făcute de experți. Țara noastră concurează alături de Italia, Grecia sau Spania, potrivit Taste Atlas. Variante culinare precum mititei, ciorbă de burtă, mămăliguță şi cozonac cuceresc chiar și cel mai pretențios gurmand. Însă, de departe, cea mai inedită rețetă este supa cremă de mici, pe care mizează un restaurant din zona Obor a Capitalei. O singură porție cântărește 300 de grame și costă doar 12 RON.
Cine a mâncat griș cu lapte sau o supă cremă de ciuperci, știe textura și aspectul. Cam pe acolo se situează și această pastă omogenă de mici. Îți dai seama de ingredientele conținute doar în momentul în care duci lingura la nas. Cel mai tare se simt micii, bineînțeles.
La prima vedere, poate părea greu de înghițit o pastă de mici gătiți și blenduiți, amestecată cu lapte de vacă și cartofi prăjiți pasați. Combinația este ciudată, dar merită încercată. Poate fi subiectul unei provocări între prieteni. Cine reușește să mănânce tot bolul, are stomac bun, trebuie să recunoaștem. Dacă locuiești mult prea departe de restaurantul La Teu, îți poți comanda supa cremă de mici prin Glovo.
Localul este, de fapt, o terasă generoasă și curată, situată între blocuri, în zona Obor (strada Titu Maiorescu nr.18). Meniul La Teu este stufos, cu de toate pentru toți, de la ciorbe la fripturi, pește, până la papanași etc. Restaurantul este frecventat de familiști, copii, adolescenți, oameni mai în vârstă. Pe scurt, mâncarea e bună aici. În locul supei poți cere niște mici întregi, cu muștar. Unul costă cinci lei.