În 2020, programul Noua Casă a fost modificat, dar începând cu data de 15 august toți românii care vor să-și cumpere o locuință pot aplica pentru acesta. Care sunt condițiile de acces pentru Noua Casă.
După o vreme în care românii care își doreau achiziționarea unei locuințe nu puteau accesa acest program, iată că de la data de 15 august 2020, Noua Casă revine, dar și cu condiții noi pentru clienți.
Astfel, plafonul a fost modificat, acum acesta având o creștere de 140 de mii de euro. Iar în cazul în care românii vor să opteze pentru un astfel de credit, ei trebuie să știe că va crește, de asemenea, și avansul care trebuie dat.
Plafonul Noua Casă a crescut la 140.000 de euro, iar pentru a aplica către acest program, beneficiarul trebuie să facă o declarație pe proprie răspundere cum că nu deține o locuință mai mare de 50 de metri pătrați, iar dacă o deține, aceasta nu trebuie să fie cumpărată prin programul Prima Casă. Mai mult decât atât, cei care vor să se înscrie în acest program, trebuie să știe că nu au voie să vândă casa în următorii cinci ani.
Mai mult, întrucât plafonul se schimbă, și avansul care trebuie dat se schimbă. Astfel, cine vrea să se înscrie pentru suma maximă de 140.000 de euro va fi nevoit să plătească un avans în plus de 10% până la 15%.
Programul are, deopotrivă, și avantaje, dar și dezavantaje. Un avantaj ar fi însă dobânda, care este destul de avantajoasă, iar asta deoarece în cazul unui credit ipotecar obișnit, dobânda este de aproximativ 5%. Băncile au dat deja startul acestui program din 15 august, acordând credite pentru Noua Casă. De asemenea, băncile din România vor cere o dobândă fixă pentru cei care aplică la acest program.