02 sept. 2020 | 13:37

Noua casă 2020. Cât avans trebuie să dai și ce condiții trebuie să îndeplinești

Știri generale
Noua casă 2020. Cât avans trebuie să dai și ce condiții trebuie să îndeplinești
Noua casă 2020. Cât avans trebuie să dai și ce condiții trebuie să îndeplinești

În 2020, programul Noua Casă a fost modificat, dar începând cu data de 15 august toți românii care vor să-și cumpere o locuință pot aplica pentru acesta. Care sunt condițiile de acces pentru Noua Casă.

Noua casă 2020. Ce trebuie să știi

După o vreme în care românii care își doreau achiziționarea unei locuințe nu puteau accesa acest program, iată că de la data de 15 august 2020, Noua Casă revine, dar și cu condiții noi pentru clienți.

Astfel, plafonul a fost modificat, acum acesta având o creștere de 140 de mii de euro. Iar în cazul în care românii vor să opteze pentru un astfel de credit, ei trebuie să știe că va crește, de asemenea, și avansul care trebuie dat.

Plafonul Noua Casă a crescut la 140.000 de euro, iar pentru a aplica către acest program, beneficiarul trebuie să facă o declarație pe proprie răspundere cum că nu deține o locuință mai mare de 50 de metri pătrați, iar dacă o deține, aceasta nu trebuie să fie cumpărată prin programul Prima Casă. Mai mult decât atât, cei care vor să se înscrie în acest program, trebuie să știe că nu au voie să vândă casa în următorii cinci ani.

Avans de 10 până la 15 la sută

Mai mult, întrucât plafonul se schimbă, și avansul care trebuie dat se schimbă. Astfel, cine vrea să se înscrie pentru suma maximă de 140.000 de euro va fi nevoit să plătească un avans în plus de 10% până la 15%.

Programul are, deopotrivă, și avantaje, dar și dezavantaje. Un avantaj ar fi însă dobânda, care este destul de avantajoasă, iar asta deoarece în cazul unui credit ipotecar obișnit, dobânda este de aproximativ 5%. Băncile au dat deja startul acestui program din 15 august, acordând credite pentru Noua Casă. De asemenea, băncile din România vor cere o dobândă fixă pentru cei care aplică la acest program.

Parteneri
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Redactia.ro
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar dronele îi împiedică să înainteze”
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews
Lege în Ungaria. Românii care trec granița sunt obligați să plătească
Capital.ro
Frig și ploi însemnate în mare parte din țară. Elena Mateescu, şefa ANM: "Vor fi afectate toate regiunile"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cum l-a cucerit Meghan Markle pe Prințul Harry. Rețeta de ”pui logodnă”
Mediaflux
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro