Medic epidemiolog, avertisment înfricoșător. Cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în spațiile închise, comparativ cu cele deschise. Diferența este șocantă

Medic epidemiolog, avertisment înfricoșător. Cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în spațiile închise, comparativ cu cele deschise. Diferența este șocantă

Toate bănuielile au fost confirmate. Epidemiologul Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York, a dezvăluit, potrivit studiilor realizate, cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în spațiile închise. Acesta a fost implicat de-a lungul timpului în programe și studii menite să îl pregătească pentru mai multe epidemii, printre care, Ebola și virusul Zika.

Ce efecte provoacă COVID-19 în rândul tinerilor

Syra Madad atrage atenția cetățenilor cu privire la gradul mare de infectare cu COVID-19 în spațiile închise, acolo unde aerul contaminat poate rămâne pentru mai mult timp în încăperi. Medicul vine atât cu vești bune, cât și cu vești mai puțin bune.

Astfel, în urma studiilor efectuate, au fost dezvoltate tratamente mai bune și mai variate pentru a trata diferite categorii de persoane infectate cu COVID-19, astfel că se poate interveni pentru a reduce mortalitatea în rândul persoanelor afectate de virusul ucigaș. Vestea mai puțin bună este aceea că s-a schimbat vârsta la care boala atacă și mai tare organismal.

Dacă până acum, persoanele cele mai expuse erau vârstnicii, tot mai mulți tineri dezvoltă forme grave ale bolii sau pot rămâne cu sechele pe parcursul vieții.

„Am învățat multe despre COVID-19 de când a început. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem și pentru că am învățat mai bine cum să intervenim mai rapid și să facem lucrurile mai bine. În același timp vedem o schimbare la nivelul populației. Sunt mai mulți tineri care se infectează, față de cei mai în vârstă.

Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm” a declarat acesta, potrivit Digi24.

Infectarea în spațiile închise, de 20 de ori mai mare

Specialistul avertizează asupra pericolului de a contacta virusul în spațiile închise, astfel pericolul este de 20 de ori mai mare în această situație, față de spațiile deschise. De aceea, epidemiologul recomandă evitarea spațiilor închise, dacă acest lucru este posibil.

Întrebat dacă acest virus este creat în laborator, de om, Syra Madad a afirmat că nu există semne care să indice acest lucru, fenomenul părând unul total natural.

„Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul.

Din datele pe care le avem, nimic nu arată că SARS-Cov2 a fost creat în laborator. Toate dovezile pe care le avem până acum ne arată că este un fenomen natural și nu este nimic surprinzător. Oamenii cred deseori că nu poate fi ceva natural, care să aibă un impact atât de mare.

Dar chiar așa stau lucrurile, avem foarte multe exemple, dacă ne uităm în trecut. Acestea sunt pur și simplu fenomene naturale care se întâmplă, scapă de sub control și pot duce la o pandemie”, a concluzionat Syra Madad.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI