Noua afacere care se va deschide în România. Patronii vor investi 200 de milioane de euro și vor crea locuri de muncă

Noua afacere care se va deschide în România. Patronii vor investi 200 de milioane de euro și vor crea locuri de muncă
Noua afacere care se va deschide in Romania. Patronii vor investi 200 de milioane de euro si vor crea locuri de munca

Vești excelente pentru românii care își caută un nou loc de muncă! O nouă afacere se va deschide în România. Patronii vor investi 200 de milioane de euro și vor crea noi job-uri.

Vești bune pentru românii fără job! O nouă afacere se deschide în țara noastră

Deși pandemia de coronavirus a afectat grav piața muncii din țara noastră, iată că investitorii străini pariază pe forța de muncă din România. Așa se face că un grup italian va deschide o nouă fabrică, cu o investiție de 200 de milioane de euro.

AFV Beltrame Group, acţionarul Donalam, unul dintre cei mai mari pro­du­cători europeni de bare din oţel şi alte oţeluri speciale, deschide o nouă fabrică pe meleagurile românești. Compania vrea să producă oţel-beton şi sârmă laminată în România. Automat se vor crea noi locuri de muncă, ceea ce este o veste excelente pentru persoanele care nu au un job în acest moment.

„Eu sper că va rămâne toată producţia în România. România importă în momentul de faţă 1,5 milioane de tone de fier-beton. În momentul de faţă un milion şi jumătate de tone de oţel-beton şi sârmă laminată. Se vor produce la Călăraşi 600-700.000 de tone, adică 40-50% din piaţă. Eu cred că obiectivul nostru e să trimitem marfa doar în România”, a precizat Carlo Beltrame, CEO al Dona­lam Călăraşi, pentru ZF.

Patronii au planuri mari!

În țara noastră, construcțiile au luat avânt, în ultimii ani. În marile orașe răsar cartiere noi peste noapte. Drept urmare, cererea de materiale de construcţii, precum oţelul-beton, este în creştere.

Carlo Beltrame, CEO al Dona­lam Călăraşi, are planuri mari! Acesta a mărturisit că are mai multe idei de locație pentru investiția de 200 de milioane de euro. Sunt discuții cu autorităţile locale din Buzău și Brăila. De asemenea, Beltrame mai spune că există șanse ca afacerea să se extindă, deoarece se discută preluarea COS Târgovişte, combinat de oţeluri speciale falimentar acum.

Câte locuri de muncă vor fi create

Combinatul pe care vor să îl construiască italienii în România va produce cel puţin 600.000 de tone pe an de oţel-beton şi sârmă laminată. Pentru ca afacerea să dea roade, grupul italian va crea aproximativ 250 de noi locuri de muncă direct la nivel local, precum şi aproape 1.000 de locuri de muncă indirect, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.

Materia primă necesară pentru producția de oțel beton și sârmă laminată va fi din import, anunță Carlo Beltrame, CEO al Dona­lam Călăraşi. Celălalte resurse, adică energie, piese de schimb etc., vor veni de la furnizori locali.

Grupul Beltrame are o afacere profitabilă în România. Italienii dețin com­binatul siderurgic Donalam din Călă­raşi, care produce bare de oţel la­minate la cald şi oţeluri speciale, ce pot fi utilizate în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hi­­dra­­ulice, la maşini şi echipamente agricole.