Cum vor românii să se îmbogățească în 2021. În ce și-au investit banii, vor să facă profit rapid

Cum vor românii să se îmbogățească în 2021. În ce și-au investit banii, vor să facă profit rapid
Cum vor romanii sa se imbogateasca in 2021. In ce si-au investit banii, vor sa faca profit rapid

Românii se gândesc mult la ziua de mâine. Pun banii la saltea sau investesc masiv în lucruri la care nu te-ai fi așteptat. Din cauza pandemiei de coronavirus, anumiți români și-au reprofilat prioritățile. Unii au ales să nu mai cheltuiască atât de mult, ci să investească banii pentru profit cât mai rapid. Iată cum vor românii să se îmbogățească în 2021.

În ce au investit românii, în anul 2021

Din ianuarie 2021 și până în prezent, românii au investit masiv în aur, petrol, gaze naturale, soia, cafea şi zahăr. Decizia lor speră să le aducă profit pe termen scurt şi mediu, potrivit unei ample analize efectuate de XTB România.

Pe lângă materiile prime precum aurul sau petrolul, investitorii din România și-au dat seama că mai au și alte preferințe, cum ar fi mărfurile exotice. În 2021, românii au pariat pe soia, cafea și zahăr, în speranța că se vor îmbogăți rapid, se arată în analiza elaborată de Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul XTB, casă de brokeraj listată pe Bursa de la Varşovia.

„Anul 2021 a debutat într-o manieră extrem de optimistă, care l-ar putea ajuta să fie plasat într-o poziţie privilegiată în cărţile de economie, prezentând un context favorabil. Astfel, investitorii au beneficiat de o atitudine exuberantă, un optimism ”exagerat”, care a fost determinat de aşteptările unei redresări puternice a economiei globale ca urmare a redeschiderii, dar şi de niveluri masive de lichiditate în pieţele de capital. Având în vedere că indicii bursieri şi acţiunile se aflau deja la maxime istorice, investitorii au căutat noi instrumente către care să îşi transfere capitalul, dar care să se afle la preţuri ”accesibile”. Această tendinţă a trezit o mişcare ascendentă pentru majoritatea materiilor prime”, a declarat expertul Radu Puiu pentru Adevărul.

Cum vor să facă profit rapid

Noile preferințe ale românilor privind investițiile în 2021 sunt date și de piața actuală. Spre exemplu, investitorii din România au ales să parieze pe soia, deoarece îi pot îmbogăți rapid. Sunt așteptate precipitaţii în regiunile de producţie de porumb şi soia, care îmbunătăţesc perspectivele pentru producţia din acest an (recoltarea începe în câteva săptămâni).

În ceea ce priveşte zahărul, consumul lui a crescut masiv în lunile iulie și august, odată cu ridicarea restricțiilor anti-coronavirus din Europa. Zahărul a fost supracumpărat de speculatori din octombrie 2020, în speranța că va reuși să-i scoată din sărăcie. Românii au fost pe fază, așa că au investit și ei în această marfă exotică.

În ciuda faptului că producția de zahăr din Brazilia a fost redusă, mulți oameni își pun bazele în acest aliment iubit de tot globul. În sezonul 2021/22, producţia de zahăr este aşteptată să se plaseze în intervalul de 490-500 milioane tone. Odată cu încetarea restricțiilor anti-COVID, europenii s-au reîndrăgostit de acest aliment dulce, care poate fi pus în mai toate felurile de preparate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI