Un român are acum o afacere de sute de mii de euro. Acum câțiva ani făcea curățenie într-un oficiu poștal

Un român are acum o afacere de sute de mii de euro. Acum câțiva ani făcea curățenie într-un oficiu poștal
Un roman are acum o afacere de sute de mii de euro. Acum cativa ani facea curatenie intr-un oficiu postal

Un român are o poveste de viață desprinsă din filmele de la Hollywood. Doar acolo mai poți vedea atâta noroc! Dacă în prezent are o afacere de sute de mii de euro, care îi aduce satisfacție financiară, în trecut, tânărul făcea curățenie într-un oficiu poștal.

Cine este românul care a dat lovitura în afaceri. Câștigă sute de mii de euro!

Un antreprenor român a dat lovitura în afaceri! A ajuns de la un simplu angajat într-un oficiu poștal, la un afacerist de succes, care câștigă bani frumoși. A speculat bine momentul, iar acum se bucură de o viață lipsită de grija banilor.

Platforma marketplace creată de gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, i-a adus lui Claudiu Nistor, un tânăr antreprenor român, succesul în afaceri. Bărbatul a început de la munca de jos, prestând servicii de curăţenie într-un oficiu poştal. În 2021, comercializează cărţi pe care i le tipăreşte Amazon. Cât de tare, nu?

„Cu toate că am ‘reuşit’ să îmi închid businessul de două ori şi să îl reîncep de la zero deoarece am făcut două mari greşeli şi toate conturile de pe platformele unde îmi vindeam cărţile mi-au fost închise, asta nu m-a oprit niciodată să o iau de la zero şi să îmi doresc să duc acest model de afacere la un alt nivel. Sunt o persoană care testează mult şi îmi place să duc orice platformă la limitele maxime admise.

Această experienţă m-a ajutat foarte mult şi mi-a permis să îmi fac un traseu nou fără greşeli şi cu strategii foarte bine puse la punct. Odată cu cele peste 100.000 de cărţi vândute am depăşit şi cifra de 700.000 de dolari în vânzări”, a declarat Claudiu Nistor pentru Business Magazin.

Tânărul a pus bazele unui proiect interesant

În prezent, Claudiu este antreprenor şi fondator GoPublish. Ideea unei afaceri ce presupune vânzarea de cărți a încolțit în mintea românului în urmă cu doi ani de zile. Acesta testase deja un alt business de produse fizice pe Amazon, care avusese succes, după cum mărturisește chiar el.

„Businessul era stabil şi majoritatea proceselor erau automatizate sau externalizate. Deja aveam cunoştinţele necesare pe această platformă şi am căutat să le valorific cât mai mult posibil. Astfel am descoperit că Amazon oferă serviciul de print on demand pentru cărţi. Şi nu vă gândiţi doar la cărţile complicate pe care le avem în bibliotecă. Sub termenul generic de cărţi, includ şi jurnale, agende, cărţi de colorat sau cu jocuri şi multe alte variante de acest fel ce pot fi realizate în minute de muncă pe baza unor template-uri”, a spus antreprenorul român.

Ce vinde Claudiu Nistor

Pentru realizarea primelor cărți, Claudiu Nistor a muncit foarte mult. Startul a fost ca un test cu 25 de cărţi simple care se adresau pieţei din America: caiete de matematică, cărţi de colorat şi jurnale pentru copii.

„Primele cărţi «realizate» de mine, dacă le pot numi aşa, pentru că nu a fost o muncă foarte mare la ele, au fost caiete de matematică, cărţi de colorat şi jurnale pentru copii. A început totul ca un test cu 25 de cărţi simple care se adresau pieţei din America. Implementasem tot ce ştiam din activitatea legată de vânzarea de produse fizice, de la crearea unei prezentări, la SEO, la o imagine ideală folosită pentru copertele cărţilor. După aproximativ 30 de zile de la începerea acestui model de business online am vândut aproximativ 1.000 de astfel de cărţi.

Afacerea tânărului cu cărți este un real succes! A realizat, până acum, peste 700 de exemplare traduse în două limbi (engleză şi spaniolă), doar în format fizic. În ceea ce privește vânzările, Claudiu vorbește de peste 100.000 de cărţi încă din noiembrie 2020. La mare căutare sunt cărțile cu activităţi pentru adulţi (Sudoku), cărţile de colorat (Mandalas), cum să desenezi animale, word searches for kids şi word scramble puzzle book for adults.