Nou protest în Capitală față de restricții. Oamenii sunt furioși: „Jos Guvernul, jos Arafat”

Nou protest în Capitală față de restricții. Oamenii sunt furioși: „Jos Guvernul, jos Arafat”
Noi proteste in Capitala/ sursa foto Inquam Photos/George Calin

Astăzi, 10 aprilie 2021, au loc noi proteste în București față de restricțiile care au fost impuse de autorități. Astfel, manifestanții din Capitală au la ei steaguri, fluiere și scandează ”Jos Guvernul, jos Arafat”. În plus, unul dintre aceștia strigă ”Jos sataniștii”.

Nou protest în Capitală față de restricții

De altfel, și de această dată, printre protestatari este și George Simion, liderul AUR, însă el refuză să dea declarații. Manifestanții au pornit în marș din Piața Universității către Piața Unirii.

E weekend şi este o nouă zi de protest în Capitală. Menționăm că începând cu orele prânzului, mai multe persoane s-au adunat în centrul Capitalei, cu steaguri, Biblii şi pancarte.

Protest în Moldova pentru urgentarea autostrăzii

De asemenea, tot azi, câteva sute de mașini din județele Moldovei, chiar și TIR-uri, participă azi la marșul inițiat de două asociații civice ieșene, iar principala revendicare este urgentarea construirii autostrăzii în Moldova. Acest marș motorizat este organizat de asociațiile ”Împreună pentru A8” și ”Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. La acțiune sunt prezenți și oameni de afaceri, transportatori, agricultori și motocicliști.

De precizat este că participanții au pornit din mai multe orașe, între care Iași, Suceava, Piatra Neamț, Botoșani, Bacău și Vaslui. În cursul acestei după-amiezi este programat și un miting la localitatea Cristești. Cei prezenți cer finanțarea prin PNRR a trnsoanelor de autostradă Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (A8) Târgu-Neamț – Moțca (A8), Târgu Frumos-Lețcani-Centura de nord a Iașului (A8), Focșani-Bacău (A7) și Bacău-Pașcani (A7).

Ce cer protestatarii

În plus, protestatarii mai cer guvernului asumarea finalizării autostrăzilor A8 și A7 până în 2030.

„De la actualul Guvern nu cerem favoruri, ci echitate pentru o regiune care a fost constant discriminată, tratată în mod nedreptat ca o sursă de mână de lucru ieftină, în care singura soluţie pentru un trai mai bun este imigrarea. Moldova merită un tratament egal cu al celorlalte regiuni ale României. De aproape 14 ani tot vedem desene frumoase pe hârtie cu autostrăzile Moldovei. Vrem din partea acestui Executiv o garanţie că A8/Autostrada Unirii şi A7/Autostrada Moldovei vor fi finalizate etapizat în perioada 2026 – 2030”, spun reprezentanţii asociaţiilor civice ”Împreună pentru A8” şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

„Ne-am adunat astăzi (sâmbătă – n.r.) pentru a arăta Guvernului că şi în Moldova avem nevoie de infrastructură şi că acum când există aceste fonduri prin PNRR Moldova nu trebuie uitată. Avem speranţa ca firma care a semnat contractul cu CNAIR să reuşească să facă în termenul care i s-a cerut studiul de fezabilitate şi proiectarea astfel încât să putem prinde măcar sectorul de la Târgu Frumos la Leţcani în viitorul PNRR. Marea noastră dorinţă ar fi ca şi şoseaua de centură a Iaşiului să fie şi ea inclusă, pentru că este importantă în perspectiva construirii unui spital regional şi dezvoltării aeroportului”, a spus și Ionel Apostol, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”.

De asemenea, omul de afaceri ieşean Marian Berdan a spus că fără infrastructură Moldova nu se poatre dezvolta, dar şi că investiţiile vor ocoli această regiune în situtația în care nu sunt construite autostrăzi.

„Aşteptam de multă vreme să ieşim la un marş puternic care să impresioneze Guvernul. Vrem să îi determinăm să finanţeze autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Este o mare problemă lipsa autostrăzii pentru Moldova. Sper ca măcar acest tronson Târgu Neamţ – Iaşi să fie finanţat prin PNRR şi să nu ne amâne până după 2030. Dacă acum se finanţează prin PNRR, e posibil ca acest ciot de autostradă să fie gata în 2026. Suntem optimişti”, a spus și Marian Berdan, unul dintre oamenii de afaceri ce participă la protest.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI