02 apr. 2021 | 13:53

Dan Barna, la cuțite cu George Simion: ”Dormiţi bine după ce le-aţi zis medicilor că sunt criminali?”

Politică
Dan Barna, la cuțite cu George Simion: ”Dormiţi bine după ce le-aţi zis medicilor că sunt criminali?”
Liderii AUR criticați de Dan Barna pentru lozincile împotriva medicilor

Protestele din aceste șase zile au pus pe tapet multe lucruri în neregulă. Cu toate astea multe dintre lozincile strigate pe străzi au adus injurii medicilor. Lozincile strigate la adresa medicilor au generat critici dure împotriva reprezentaților AUR, participanții direcți la aceste proteste de stradă. Vicepremierul Dan Barna a fost unul din cei care au criticat dur Alianța AUR în Parlamentul României.

Liderii AUR criticați de Dan Barna pentru lozincile împotriva medicilor

Sunt șase zile de când un număr mare de români protestează împotriva măsurilor impuse de autorități. Multe dintre mesajele și lozincile auzite în timpul protestelor erau cu adresă directă către Raed Arafat, către Guvernul condus de Florin Cîțu. Alte mesaje auzite în timpul protestelor erau împotriva medicilor din spitalele românești. Lozinci ca ”jos dictatura medicală”, ”medicii criminali”, s-au auzit pe străzile României în timpul celor șase zile de protest.

Reacțiile din spectrul politic au apărut imediat criticând Alianța AUR și pe George Simion pentru genul acesta de mesaje. Printre cei care a decis să-i tragă la răspundere pe liderii AUR a fost și Vicepremierul Dan Barna în plenul Parlamentului României. În alocuțiunea de ieri i-a întrebat pe reprezentanții AUR dacă se simt confortabil după ce i-au făcut criminali pe medici.

”Şi pentru că am ajuns aici, aş vrea să îi întreb un lucru pe colegii de la AUR: dormiţi bine noaptea după ce le-aţi zis medicilor că sunt criminali? Sunteţi mulţumiţi că oamenii care vă salvează prietenii şi rudele de la moarte trebuie să facă faţă şi potopului de injurii şi blesteme pe care l-aţi încurajat şi lansat împotriva lor? Vă simţiţi împliniţi? Simţiţi că aţi realizat ceva în aceste luni de mandat?

Asta vreţi să faceţi şi în următorii patru ani? Liste cu duşmanii din minţile voastre înfierbântate? Ce ţinte mai aveţi? Cine urmează? Poate ne spuneţi acum, să ne pregătim şi noi. Dacă asta vreţi să faceţi, poate a venit vremea să vi se spună că, deşi aţi fost aleşi democratic, n-aţi înţeles nimic nici din democraţie, nici din libertate şi nici din privilegiul de a reprezenta oamenii acestei ţări. Poate a venit vremea ca în jurul dumneavoastră să fie pus un cordon sanitar, ştiu că vă place cuvântul ăsta. Poate a venit vremea să vă spună cineva că extremismul nu va fi tolerat. Intoleranţa, doamnelor şi domnilor de la AUR, nu va fi tolerată.”, a spus Dan Barna în Parlament.

Război între AUR și USR

Lozincile dure la adresa medicilor nu își aveau locul în aceste proteste, este de părere Dan Barna. În opinia acestuia AUR ar trebui să-și tempereze genul ăsta de manifestări și să se concentreze pe ceea ce este mai important în acest moment.

Reacția Vicepremierului Dan Barna a plecat și de la scandalul iscat de amenințările rasiste și antisemite împotriva actriței Maia Morgenstern. Mesajele trimise actriței ar fi fost semnate de un membru AUR. De cealaltă parte, în plenul Parlamentului, George Simion a fost cel care i-a replicat liderului USR la acuzațiile aduse:

”Domnule Barna, greşiţi profund faţă de români, faţă de confraţii noştri evrei. Greşiţi faţă de memoria Holocaustului, pentru că politizaţi această temă. Comiteţi o mare greşeală. Cu toţii trebuie să ne luptăm împotriva antisemitismului. Cum ar fi să fi început eu discursul de acum spunându-vă că colegii mei se luptă cu ministrul de Interne să pedepsească nişte jandarmi care au fost violenţi, după cum au existat instigatori dezechilibraţi care au fost violenţi, că din spaţiul public trebuie să eliminăm toate aceste derapaje, pe care şi dumneavoastră le-aţi susţinut.

Suntem consternaţi de faptul că tema antisemitismului este folosită politic fără raţionament, inclusiv de un înalt demnitar şi un înalt reprezentat din statul român, inclusiv de preşedintele Iohannis şi este inclusă în protestele din ultimele zile. Noi am cerut organelor abilitate să se sesizeze, pentru că a fost pomenit numele nostru acolo. Acest incident marginal şi nefericit a fost generat de cineva care se dădea membrul nostru. S-au promovat speculaţii bazate pe false certitudini într-un demers oficial ”, a declarat, miercuri, George Simion.

Cazul actriței Maia Morgenstern a iscat valuri de proteste în spațiul public. Dezvăluirile au generat reacții dure la adresa partidului AUR.

Imediat după apariția email-urilor AUR s-a delimitat de acțiunile celui care le-ar fi trimis, dar nu a fost de-ajuns. În același timp George Simion, pe fondul aceluiași scandal, a acuzat o parte a Serviciilor Secrete de aceste acțiuni. În opinia liderului AUR acestea sunt menite să distrugă imaginea partidului său.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro