Ce amenzi au primit Diana Șoșoacă și George Simion după proteste. Sumele sunt colosale

Ce amenzi au primit Diana Șoșoacă și George Simion după proteste. Sumele sunt colosale
Ce amenzi au primit Diana Sosoaca si George Simion

Senatoarea Diana Șoșoacă, liderul AUR George Simion, dar și Claudiu Târziu vor primi amenzi a câte 15.000 lei fiecare, după protestul care a avut loc în ziua de luni, în București, anunță surse Digi 24.

Ce amenzi au primit Diana Șoșoacă și George Simion după proteste

Alături de ei, încă alte cinci persoane care au fost implicate în protestele din Capitală vor fi amnedate tot cu a câte 15.000 de lei.

De menționat este că în ultimele zile, mii de oameni au ieșit în stradă, în Capitală, dar și în marile orașe din țară. Aceștia au protestat împotriva obligativității purtării măștii și împotriva restricțiilor impuse de autorități.

George Simion a spus că vinovații pentru violență de la proteste trebuie să fie trași la răspundere, spunând că membrii AUR o să participe la protestele din toată țara, în funcție de decizia proprie.

Liderul AUR a spus că nu partidul său a organizat protestele

George Simion a spus că membrii AUR își asumă să participe la proteste, susținând că nu AUR a organizat manifestările, ci, ”românii simpli”.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a spus Simion.

Doar că din anunțurile sale postate pe Facebook se înțelege că George Simion și AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17:00, în fața prefecturilor, ca să ”oprească nebunia” și pentru „a ne lua țara înapoi”.

Întrebat însă ce părere are de prezența parlamentarilor la aceste proteste, Lucian Bode, Ministrul de Interne, a spus că e normal ca ei să aibă nemulțumiri și pot să și le exprime în stradă, ca orice alt cetățean, atât timp cât nu se folosesc ilegal de funcțiile lor. Tot acesta a mai răspuns și întrebării în ce privește solicitarea membrilor AUR de a veni la o întrevedere la Ministerul de Interne. El a spus că „MAI nu e sat fără câini să vină fiecare când vrea”.

„Această guvernare este un sat fără câini în care nu știe dreapta ce face stânga. Ei nu respectă măsurile, dar cer românilor să le respecte”, a spus și George Simion.

Menționăm că după încheierea protestului, 50-60 de manifestanți au început să arunce cu pietre, dar și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit, la rândul lor, gaze lacrimogene, iar un jandarm a fost rănit.