Notre Dame: reacția lui Trump cu privire la incendiul care a șocat Parisul

Notre Dame: reacția lui Trump cu privire la incendiul care a șocat Parisul
Clever_Caboose / Twitter

Catedrala Notre Dame a fost cuprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a comentat pe Twitter dezastrul din Paris.

„E groaznic să vezi incendiul major care a cuprins catedrala Notre Dame din Paris. Poate că ar trebui ca pompierii să intervină aerian pentru a stinge incendiul. Trebuie să se acționeze rapid.”
Donald Trump, președintele SUA

Catedrala Notre Dame era în curs de renovare când a izbucnit incendiul din 15 aprilie. O intervenție de tipul celei sugerate de Trump ar putea face mai mult rău decât bine. Notre Dame e un monument cu vechime de câteva sute de ani și un plan de salvare a ei trebuie să ia în calcul și așa ceva.

Cum a comentat primarul din Paris situația. Președintele Franței și-a anulat programul

„Un incendiu groaznic a cuprins catedrala Notre ame din Paris.”
Anne Hidalgo, primarul Parisului

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a anulat o întâlnire oficială. El a revenit însă cu declarații pe Twitter. A spus că își exprimă tristețea pentru ceea ce se întâmplă la Notre Dame. El a spus că e alături de toți catolicii și toți francezii în acest moment dificil.

Potrivit presei franceze, președintele Emmanuel Macron și premierul Edouard Philippe se vor deplasa la fața locului.

Incendiul la Notre Dame a izbucnit la ora 19:50 (ora României). Intervenția pompierilor a fost după 10 minute.

Vestea bună e că, potrivit autorităților, nu sunt victime. Nimeni n-a fost rănit sau intoxicat cu fum, dat fiind că nimeni nu era pe acoperiș în momentul producerii incendiului. Într-un timp destul de scurt, clădirea a fost evacuată. În zonă a fost stabilit un perimetru de siguranță, în timp ce numeroase echipaje de pompieri au intervenit la fața locului.

Primarul Parisului le-a cerut tuturor celor din oraș să respecte aceste perimetru și să nu încurce autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI