VIDEO Notre Dame, în flăcări: cât de grav e incendiul din Paris?

VIDEO Notre Dame, în flăcări: cât de grav e incendiul din Paris?
martusia03_ / Twitter

Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Pompierii au intervenit în mai puțin de 10 minute. În urma incendiului devastator, turla catedralei s-a prăbușit.

Potrivit martorilor de la fața locului, tot acoperișul catedralei s-a prăbușit. Pompierii nu reușesc să controleze focul care se întinde cu repeziciune.

Alte informații pentru incendiul din Paris

Incendiul la catedrală a izbucnit la ora locală 18:50 (19:50 – ora României). Mai mulți localnici și turiști au publicat pe Facebook și Twitter fotografii cu monumentul cuprins de flăcări.

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru stingerea focului.

„Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris.”
Anne Hidalgo, primarul Parisului

Catedrala Notre Dame, reabilitare

paris

Cupola catedralei Notre Dame se afla în pline lucrări de reabilitare. Pe unele părţi ale catedralei au fost montate schele. Săptămâna trecută, cele 16 statui din bronz de pe acoperișul catedralei au fost demontate pentru restaurare.

Catedrala este cel mai vizitat obiectivul turistic din Franța. A depășit, de-a lungul timpului în preferințele turiștilor, alte atracții, precum Tour Eiffel și Champs Elysees. Catedrala, ridicată în secolul XII, este celebră și datorită romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo.

Pompierii au intervenit în circa 10 minute de când a fost anunțat incendiul. Monumentul a fost evacuat, spun surse din cadrul forțelor de intervenție. Flăcările au izbucnit la sistemul de încălzire al catedralei, a informat presa franceză. Mai multe echipaje de pompieri din Paris au intervenit pentru a stinge incendiul.

Postul TV France 2 a anunțat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Reacția lui Macron, președintele Franței, în cazul incendiului de la Notre Dame

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a anulat o întâlnire oficială. El a revenit însă cu declarații pe Twitter. A spus că își exprimă tristețea pentru ceea ce se întâmplă la Notre Dame. El a spus că e alături de toți catolicii și toți francezii în acest moment dificil.

Potrivit presei franceze, președintele Emmanuel Macron și premierul Edouard Philippe se vor deplasa la fața locului.

Vestea bună e că, potrivit autorităților, nu sunt victime. Nimeni n-a fost rănit sau intoxicat cu fum, dat fiind că nimeni nu era pe acoperiș în momentul producerii incendiului.