Gabi Firea donează din salariu pentru Notre-Dame, că a rezolvat-o cu Bucureștiul

Gabi Firea donează din salariu pentru Notre-Dame, că a rezolvat-o cu Bucureștiul

După incendiul de la catedrala Notre-Dame, a fost deschis un fond unde se poate dona pentru reconstrucția catedralei. Unul dintre cei mai cunoscuți primari din România a declarat că va contribui din propriul salariu, adică din banii cetățenilor.

Primarul-general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis o scrisoare omologului său de la Paris în care și-a exprimat regretul pentru incendiul din capitala Franței. Tot în semn de solidaritate, a anunțat că își va dona o parte din salariu.

Edilul-șef al Capitalei i-a trimis scrisoarei primarului din Paris, Anne Hidalgo.

De ce donează Gabriela Firea bani pentru Notre-Dame

Gabriela Firea susține că vrea să sprijine eforturile poporului francez de restaurare a monumentului. A anunțat, în acest sens, că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, pentru fondul care se ocupă de reconstrucția catedralei simbol a Parisului.

Iată scrisoarea trimisă de Gabriela Firea omologului său, primarul din Paris.

„Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni„.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI