07 ian. 2022 | 18:17

Noile simptome de covid-19. Ce apare înainte de tuse și febră

Știri generale
Noile simptome de covid-19.  Ce apare înainte de tuse și febră
Noi simptome după infectarea cu virusul chinez

Care sunt noile simptome după infectarea cu COVID-19? Se pare că boala s-a schimbat și acum trebuie să fim atenți la un alt set de reacții care au fost din ce în ce mai des întâlnite de specialiști la pacienți.

Care sunt noile simptome de COVID-19: toți oamenii trebuie să știe asta

Cu toții știm că simptomele clasice după infectarea cu COVID-19 sunt tuse și febră. Iată că specialiștii indică unele noi și faptul că boala s-a schimbat. Acum, oamenii trebuie să fie atenți la un alt set de reacții.

Cele mai comune simptome timp de aproape doi ani au fost cele menționate mai sus, dar mutațiile recente au schimbat aceste detalii. Noi cercetări arată că cei care au simptome de răceala au cel mai probabil COVID-19, asta înseamnă de acum și: nas înfundat, durere în gât și dureri de cap, conform mirror.co.uk.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), din Statele Unite, 89% din cazurile de infectare cu virusul chinez au aceleași simptome: gât uscat și care te jenează. Alți pacienți au indicat că sunt extrem de obosiți și că le curge nasul.

Noua tulpină a fost descoperită de doctorul sud-african Angelique Coetzee. Cel din urmă a mărturisit că unii pacienți, în special cei care nu s-au vaccinați, au simptome intense, dar și dureri de cap sau dureri musculare. Rezultatele specialiștilor confirmă schimbarea simptomelor COVID-19.

„E prea devreme însă să știm…”

Din păcate, veștile rele nu se termină aici. Pe data de 4 ianuarie, în Regatul Unit a fost confirmat un record de 218.705 noi îmbolnăviri. Medicii au stabilit că 1.3 milioane de britanici suferă de ‘long COVID-19’, cu peste jumătate de milion fiind persoane care au avut boala în urmă cu un an sau mai mult.

Medicul care a coordonat studiul recent a declarat că numărul cazurilor începe să scadă acum în Londra și în dreptul tinerilor. Cu toate astea, îngrijorarea principală a tuturor vine în categoria persoanelor de risc. Autoritățile de peste tot din lume încearcă să țină pasul cu noile schimbări.

”E grupul de vârstă pe care trebuie să îl protejăm pentru că ei sunt cei mai predispuși la spitalizare. E prea devreme însă să știm dacă numărul cazurilor din Londra a ajuns la vârf, pentru că școlile nu au fost încă deschise.

Știm că atunci când începe școala, numărul cazurilor crește. Spitalele sunt deja sub presiune, așa că trebuie să ne protejăm cu teste, măști, prin evitarea mulțimilor și prin doza booster”, a declarat medicul.