Noile arme nucleare pe care le va avea Rusia. Vladimir Putin se laudă cu ele

Vladimir Putin se laudă cu noile arme

Vladimir Putin se laudă cu noile „achiziții” de care are parte Rusia. Președintele rus a declarat în cursul zilei de duminică, 26 iulie, că Marina militară va fi dotată cu arme nucleare hipersonice.

Vladimir Putin se laudă cu noile arme nucleare

Președintele rus a declarat duminică, la la Sankt-Petersburg, că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nuclare hipersonice și noi drone submarine nuclare. Conform Ministerului Apărării rus, acestea sunt încă în faza de testare, informează Reuters și EFE, citate de Agerpres. Șeful statului afirmă că nu ar dori o cursă a înarmărilor, în același timp în care își completează armele nuclare rusești care, susține acesta, sunt fără analogie în prezent și pot să lovească aproape peste tot în lume. Unii dintre experți occidentali se întreabă cât de avansate sunt, armele nefiind încă desfășurate.

Printre acestea se regăsește și o dronă nucleară subacvatică Poseidon, care a fost creată pentru a putea fi transportată de submarine, dar și o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Ambele sunt combinația perfectă dintre viteză, manevrabilitate și altitudine a rachetelor hipersonice, capabile să depășească și cu peste cinci ori viteza sunetului, foarte greu de urmărit și de interceptat. De asemenea, Forțele navale ruse vor crește și marina militară va primi 40 de noi nave în anul curent, mai susține Putin. Acesta nu a precizat când vor intra în funcțiunile noile „achiziții”, sugerând totuși că ziua nu este departe.

Vladimir Putin se laudă cu noile arme nuclare
Vladimir Putin se laudă cu noile arme nuclare

Președintele rus a mulțumit pentru serviciul „impecabil”

„Desfăşurarea generalizată a tehnologiilor digitale avansate care nu au egal în lume, inclusiv sisteme de atac hipersonice şi drone submarine vor conferi flotei avantaje unice şi îi vor creşte capacităţile de luptă”, a spus Putin. În acelaşi discurs, preşedintele rus a mulţumit forţelor navale pentru serviciul lor „impecabil” adus Rusiei, subliniind că marina rusă apără de „mai bine de trei secole” suveranitatea” ţării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI