ANAF pune la bătaie mii de locuri de muncă. Angajează și fără concurs

ANAF pune la bătaie mii de locuri de muncă. Angajează și fără concurs
ANAF pune la bătaie mii de locuri de muncă. Angajează și fără concurs

ANAF angajează și fără concurs. Instituția ”pune la bătaie” mii de locuri de muncă. Anunțul a fost făcut luni, 1 octombrie, de către șeful structurii.

ANAF pune la bătaie mii de locuri de muncă

Val de angajări la stat! Mirela Călugăreanu, șefa Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat că instituția pe care o reprezintă are nevoie să angajeze urgent personal, dat fiind că oamenii din cadrul acestei structuri vor ieși la pensie anul acesta. Liderul ANAF a punctat că 2.500 de oameni din 23.500 ies din câmpul muncii în 2019 și la anul, așa că situația este alarmantă, fiind vorba despre o pondere semnificativă.

ANAF pune la bătaie mii de locuri de muncă. Angajează și fără concurs
Șeful ANAF a spus că tinerii cărora le predă la ASE s-au declarat cuprinși de curiozitate de o carieră în sistemul public

„33% din personalul actual al ANAF are peste 51 de ani. Anii care vin ne vor crea o problemă din acest punct de vedere. Anul acesta şi la anul ies la pensie 2.500 de oameni din 23.500, o pondere semnificativă”, a spus șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, la Realitatea TV.

Selecția, în funcție de mediile de la facultate și notele de la anumite discipline

Mai mult, oficialul a spus că tinerii cărora le predă la Academia de Studii Economice (ASE) s-au declarat cuprinși de curiozitate de o carieră în sistemul public. De altfel, interesul și-a făcut loc și datorită faptului că această structură va angaja tineri fără concurs, învățăceii urmând să fie instruiți în interiorul instituției. De menționat este că procesul de selecție va fi făcut în funcție de mediile de la facultate și notele de la anumite discipline, potrivit spuselor Mirelei Călugăreanu.

Nou impozit ANAF

ANAF va colecta o nouă taxă de la 1 ianuarie 2020. Noul Cod Fiscal prevede ca veniturile obținute din criptomonede să fie impozitate și în anumite situații să se plătească și contribuția la sănătate. Persoanele vizate de noile reglementări din Codul Fiscal sunt cele care obțin venituri de peste 6.000 de lei pe an din criptomonede. Ele vor trebui să plătească statului un impozit pe venit de 10%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI