Noi măsuri luate de urgență de CMBSU. Unde vor patrula jandarmii și polițiștii

Noi măsuri luate de urgență de CMBSU. Unde vor patrula jandarmii și polițiștii
Noi măsuri luate de urgență de CMBSU. Unde vor patrula jandarmii și polițiștii

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost convocat de către prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, așa că au fost luate noi măsuri după ce cazurile de Covid-19 au înregistrat o creștere alarmantă.

Noi măsuri luate în contextul pandemic. Ce trebuie să știe locuitorii din Capitală

Alexandra Georgiana Văcaru a explicat ce noi măsuri au fost luate în București, ținând cont că mulți oameni au fost infectați cu Covid-19 în ultima perioadă. Prefectul Capitalei a explicat că există anumite modificări, dar și măsurile adoptate prin hotărârile anterioare o să fie menținute.

”Am convocat asta Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, în contextul în care a fost adoptată noua Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.

În mare, am menținut măsurile care au fost adoptate prin hotărârile anterioare, respectiv cea din 2 octombrie și cea din 7 octombrie.

Am operat mici modificări de armonizare în contextul Hotărârii de Guvern, în sensul în care am armonizat în ceea ce privește organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr mai mare de participanți, de 250 de persoane și 300 de persoane în exterior. Veți găsi în comunicatul de presă în mod detaliat.”, a transmis prefectul Bucureștiului.

Ce obligații au angajatorii. Cum o să fie evitată aglomerarea în mijloacele de transport

De asemenea, de acum încolo, angajatorii care dispun de un număr mai mare de 50 de angajați trebuie să pună la punct un program diferit pentru a se evita aglomerarea în mijloacele de transport la anumite ore. Mai exact, personalul o să fie împărțit în grupe.

„A fost reglementată, de asemenea, obligația organizării programului de lucru. Este foarte important, pentru că această măsură este nouă.

Am discutat necesitatea introducerii, în cadrul Comitetului astăzi, angajatorii cu, atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr de angajați mai mare de 50, au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine programul de lucru la o diferență de cel puțin o oră, în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării în mijloacele de transport publice, pentru că în felul ăsta vom fluidiza.”, a mai transmis Alexandra Georgiana Văcaru.

Jandarmii și polițiștii o să circule pe străzi

Mai multe mașini o să circule din partea STB în perioada următoare pentru a nu se strânge un număr mare de oameni în mijloacele de transport în comun. Ținând cont de incidența din București, jandarmii și polițiștii o să patruleze pe străzile din Capitală pentru a realiza controale minuțioase.

„De la STB am aflat că vor fi și am și dispus să fie suplimentat numărul de mașini în perioada următoare.

Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar, pentru că a existat o modificare în HG în privința activității operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24.00 ora maximă.

De asemenea, după cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri.”, a declarat aceasta.

Ce le-a recomandat Georgiana Văcaru cetățenilor

De asemenea, prefectul Bucureștiului a menționat că anumite zone în care au fost construite centre importante sunt vizate, mai ales pentru că ele sunt destul de aglomerate în weekend.

Alexandra Georgiana Văcaru le-a transmis un semnal de alarmă cetățenilor și i-a rugat să respecte normele de igienă și distanțare socială.

„Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la piața Drumul Taberei, Piața Berceni Sudului, Târgul Vitan, complexul alimentar Piața Delfinului și Piața Obor.

Sunt centre importante de activitate și clar că, fiind weekend, erau spații cu potențial de aglomerare.

(…) Recomand cetățenilor să respecte întocmai sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate și vaccinarea, pentru propria noastră sănătate.”, a adăugat prefectul Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI