Medic din București: ‘Lockdown urgent și pentru vaccinați’. Explicația doctorului e clară

Medic din București: ‘Lockdown urgent și pentru vaccinați’. Explicația doctorului e clară
Rata deceselor în București crește de la o zi la alta

Noul val de pandemie face ravagii. Peste 15.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar medicii nu mai fac față. Secțiile ATI se aglomerează, iar în anumite situații nu mai sunt locuri libere. La nivelul Bucureștiului, unde incidența a trecut de 10 la mia de locuitori, se cere lockdown pentru toată lumea, fie nevaccinați, fie vaccinați.

Rata deceselor în București crește de la o zi la alta

Datele oficiale din ultimele 24 de ore arată o incidență a ratei de infectare de 10,93 la nivelul Capitalei. În aceste condiții, noile restricții impuse vineri, ulterior sâmbătă, și cele de astăzi, delimitează strict accesul celor nevaccinați în spațiile închise, iar de astăzi obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise.

Cu toate astea, spun medicii, nu este suficient, având în vedere că sunt declarate peste 300 de decese covid în ultimele 24 de ore. Se cere insistent din partea medicilor reintroducerea lockdown-ului în București. Unul din medicii care se confruntă zilnic cu noul val de infecții, medicul Vasi Rădulescu, spune că „Dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot”.

„Cineva dintre oficiali trebuie să pronunţe, mai repede aşa, cuvântul magic „lockdown”.Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinaţi. Pentru că dacă o mai lălăim ne scufundăm de tot.

Ştiu sigur că vaccinaţii nu se vor supăra, pentru că de, cei mai mulţi dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie. De ce lockdown şi pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X şi Y. Presiunea e prea mare”, susţine medicul Vasi Rădulescu.

„331 de decese reprezintă o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”

Semnalul de alarmă tras de medicul Rădulescu vine după ce Beatrice Mahler tocmai spunea același lucru. Secțiile ATI din București, în curând vor fi aglomerate, și medicii nu vor mai face față valului de noi bolnavi în stare gravă care ajung în spitale. Medicul Rădulescu vorbește de 331 de decese, doar în ultimele 24 de ore, și tot el este de părere că: „Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”. Beatrice Mahler declara tot astăzi că situația din secțiile ATI este una critică și deja generalizată la nivelul spitalelor din întreaga țară.

„Este o situație critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”, declară Beatrice Mahler.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI