Italia, statul european cel mai lovit de noul coronavirus, a anunțat noi măsuri restrictive. Conform presei italiene, măurile vor intra în vigoare de mîine, 7 octombrie, și sunt cele mai drastice de până acum.
Confirmarea tuturor măsurilor anticontagioase prevăzute până acum, introducerea obligației măștilor în aer liber și extinderea stării de urgență până la 31 ianuarie. Sunt doar o parte din noile măsuri luate de guvernul italian împotriva noului coronavirus. În italia, deocamdată, nu există o nouă înăsprire a activităților. Acesta este noul raport care va fi prezentat în curând în Parlament de ministrul sănătății Roberto Speranza.
”Consider fiecare pasaj parlamentar o oportunitate unică în ceea ce privește un eveniment epidemiologic în continuă evoluție. Fiecare moment de discuție este bun pentru democrația noastră.”, a declarat ministrul.
Conform proiectului ce va fi votat în Parlament, de mâine, 7 octombrie, noile măsuri impuse vor fi cele mai drastice de până acum. Este vorba de prezența armatei pe străzi, de închiderea localurilor la ora 22 și de purtarea obligatorie a măștilor în spații deschise.
Italia, de nouă săptămâni, se îndreaptă spre o tendință de creștere a acestor cazuri de coronavirus. Vestea bună, în comparație cu zilele foarte dificile din februarie, martie și aprilie, însă, este că, deși virusul aafectat în special anumite regiuni, acum nu mai există o dinamică de teritorialitate.
Seroprevalența în Lombardia de coronavirus, în iulie, a fost de 7%, în altă parte sub 1%. Acum nu mai este cazul, spun specialiștii. Creșterea este răspândită și generalizată și a ajuns să atingă toate teritoriile. Nicio realitate nu este exclusă. ”Avem nevoie de o atenție maximă. Va fi nevoie, în următoarele ore, de o partajare maximă între stat și regiune.”, a spus astăzi ministrul sănătății italian.
Nivelul de coordonare cu guvernatorii este acum mult mai puternic, a subliniat ministrul în Parlament. Italia are un mic avantaj față de alte țări europene în lupta împotrva noului coronavirus. Dar acest avantaj nu poate fi anulat, deoarece reprezintă sacrificiile italienilor în lunile dificile. Speranza a mai subliniat importanța celor care lucrează în domeniul sănătății pentru rezultatele obținute până acum. ”Dar nu au obținut rezultate, așa că trebuie să continuăm pe linia prudenței”, a fost remarca lui Speranza.
Ministrul Speranza a mai accentuat faptul că este nevoie de continuitate cu privire la starea de urgență până pe 31 ianuarie. „Urgența nu s-a încheiat. Este adevărul cu care trebuie să ne ocupăm „. Speranza a mai subliniat și „specificitatea epidemiei, care este diferită de o inundație sau un cutremur. Aici ne confruntăm cu o realitate dinamică fără precedent, care durează în timp”