Situaţie incredibilă în plină pandemie de coronavirus! O asistentă a fost prinsă în fapt în timp ce falsifica zeci de teste COVID-19. Iată cum a fost descoperită femeia!
Situaţie fără precedent! Un cadru medical a fost arestat după ce autorităţile au descoperit că fura teste de coronavirus din spitalul în care lucra. Împreună cu partenerul de viaţă, asistenta făcea teste la domiciliul pacienţilor, luau banii pentru serviciile oferite, apoi dădeau rezultate false negative. Este vorba despre o infirmieră care lucra la spitalul San Paolo din Civitavecchia, Italia. Poliţiştii au declarat că au fost zeci de persoane păcălite de cei doi, unele putând fi chiar infectate, motiv pentru care anchetatorii încearcă acum să găsească toţi clienţii.
Se pare că întreaga scamatorie a început undeva în luna aprilie, iar poliţia a fost alertată de o femeie căreia i s-a părut ciudat rezultatul primit.
“Rezultatul negativ era semnat de spital, dar în raport apărea că, totuși, pozitivitatea nu este exclusă”, a spus aceasta.
În locuinţa celor doi învinuiţi au fost găsite mai multe teste COVID-19, dar şi o cantitate foarte mare de materiale medicale.
Până astăzi, 6 octombrie 2020, Italia a înregistrat 327.586 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, dintre care 36.002 au decedat. Peninsula Italică a fost, în urmă cu câteva luni, una dintre cele mai grav afectate ţări europene de temutul virus.
Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați.
Faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la AŢI.
Conform informaţiilor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, Bucureștiul și 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie. Singurul judeţ cu trend descendent este Mehedinți. De asemenea, rata de infecție a crescut spre 10%, în timp ce aproximativ 60% din paturile destinate pacienților COVID sunt deja ocupate.