Noi acuzații pentru Gerard Pique. Cum a vrut fotbalistul Barcelonei să joace la Jocurile Olimpice 2020

Noi acuzații pentru Gerard Pique. Cum a vrut fotbalistul Barcelonei să joace la Jocurile Olimpice 2020
Gerard Pique, veteranul jucător al Barcelonei, și-ar fi dorit să participe la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio

Noi acuzații pentru Gerard Pique. Jucătorul Barcelonei este în mijlocul unui scandal în Spania, după ce mai multe discuții între el și Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, au fost făcute publice. Inițial, fotbalistul de 35 de ani a fost acuzat că a primit prin firma sa, Kosmos, un comision de 24 de milioane de euro pentru a intermedia disputarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. Acum, Pique e pus în discuție în legătură cu modalitatea în care a vrut să joace în naționala țării sale la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio.

Noi acuzații pentru Gerard Pique

Noi acuzații pentru Gerard Pique. Scandalul dezvăluit de publicația El Confidencial în privința legăturilor dintre jucătorul Barcelonei și Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), ia amploare. RFEF a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase arhive de date aparținând președintelui Luis Rubiales. Printre ele și discuții cu veteranul fundaș al Barcelonei.

Gerard Pique a intermediat ca Supercupa Spaniei să se joace în Arabia Saudită, obținând 4 milioane de euro pe an drept comision pentru firma sa, Kosmos Holding, la presiunile făcute de Luis Rubiales asupra saudiților. Conform publicației citate, Federația Spaniolă ar încasa 40 milioane de euro pe sezon pentru fiecare dintre cele şase ediţii organizate în Arabia Saudită, începând din 2020, adică 240 milioane de euro în total, în timp ce Kosmos primeşte 4 milioane de euro pe sezon, respectiv 24 milioane de euro în total.

Cum a vrut fotbalistul Barcelonei să joace la Jocurile Olimpice 2020

Gerard Pique a negat orice acțiune ilegală sau imorală, considerând că a făcut un lucru bun pentru fotbalul spaniol, câtă vreme organizarea competiției în Arabia Saudită s-a dovedit un succes comercial.

„Știu foarte bine ce am făcut. Nu am intrat în această afacere pentru bani. Comisionul companiei mele a fost de 10%, mi se pare normal. Alții încasează 15-20%.

Nu cred că este o campanie împotriva mea, ci împotriva președintelui Federației. Unde este conflictul de interese? Faptul că am adus bani Federației, care a încasat 40 de milioane de euro în loc de 120.000 de euro? Asta înseamnă că arbitrii o să fluiere în favoarea mea și a Barcelonei?”, a spus Gerard Pique, citat de Marca.

Miercuri, El Confidencial a publicat o nouă conversație dintre Pique și președintele Federației, Rubiales. Conform dialogului scurs în presă, Pique i-a solicitat șefului RFEF să intervină pentru a fi convocat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. La acea vreme, Pique era retras din naționala Spaniei, decizie luată în 2018, după Campionatul Mondial din Rusia.

„Discuția asta trebuie să rămână între noi”

Gerard Pique a dorit ca discuția sa cu Rubiales să rămână confidențială, pentru a evita ca alți iberici să aibă aceeași cerință.

„Rubi, vreau să vorbești cu antrenorul (n.r. – Luis de la Fuente) și să rămână secret. Trebuie să mă ajuți cu asta, trebuie să-mi faci favorul ăsta, la dracu’! Discuția asta trebuie să rămână între noi, totul secret! Dacă se află, și alți jucători vor dori să meargă și ar deveni o problemă pentru selecționer. Să păstrăm asta între noi și vom vorbi în curând, când ajung la Madrid. Înțelegi? Nu ai idee cât de mult îmi doresc să fiu la Jocurile Olimpice! Putem vorbi cu managerul… m-ar face atât de fericit!”, i-ar fi spus Pique președintelui Federației Spaniole de Fotbal.

Răspunsul lui Rubiales a venit imediat: „Desigur, trebuie să fim discreți. Ar fi minunat să participi”. În alte discuții, cei doi discută despre convocarea lui Sergio Ramos la aceeași națională olimpică. Până la urmă, nici Pique, nici Ramos n-au mai ajuns la Jocurile Olimpice care s-au amânat cu un an din cauza pandemiei.