Gerard Pique a răspuns acuzațiilor legate de organizarea Supercupei Spaniei: „Mă simt mândru”. Câți bani a încasat firma jucătorului de la Barcelona

Gerard Pique a răspuns acuzațiilor legate de organizarea Supercupei Spaniei: „Mă simt mândru”. Câți bani a încasat firma jucătorului de la Barcelona
Jucătorul Barcelonei, Gerard Pique, a răspuns ferm acuzațiilor legate de comisioanele încasate de firma sa pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Gerard Pique a răspuns acuzațiilor legate de organizarea Supercupei Spaniei. Fundașul de la Barcelona a fost acuzat în presă că firma sa ar fi primit un comision de multe milioane de euro din partea Federației spaniole pentru organizarea competiției în Arabia Saudită, începând cu 2020. Gerard Pique a reacționat la informațiile date publicității, susținând că nu a făcut nimic ilegal sau imoral.

Gerard Pique a răspuns acuzațiilor legate de organizarea Supercupei Spaniei

Gerard Pique a răspuns acuzațiilor legate de organizarea Supercupei Spaniei. Fundașul Barcelonei a intermediat ca Supercupa Spaniei  să se joace în Arabia Saudită, obținând 4 milioane de euro pe an drept comision pentru firma sa, Kosmos Holding

Conform publicației El Confidencial, Federația Spaniolă ar încasa 40 milioane de euro pe sezon pentru fiecare dintre cele şase ediţii organizate în Arabia Saudită, începând din 2020, adică 240 milioane de euro în total, în timp ce Kosmos primeşte 4 milioane de euro pe sezon, respectiv 24 milioane de euro în total.

Gerard Pique, veteranul fundaș al Barcelonei, a negat orice acțiune ilegală sau imorală făcută de firma sa. Mai mult, el a declarat că a făcut o treabă foarte bună, dat fiind succesul comercial al Supercupei, la ultimele ediții.

„Mă simt mândru”

Gerard Pique, prin firma sa, a propus modificarea sistemului de desfășurare a Supercupei, sub forma unui turneu final cu patru echipe, în care să se joace și semifinale. De asemenea, a militat pentru mutarea desfășurării competiției în Arabia Saudită, lucrând în acest sens cu Luis Rubiales, președintele federației.

„Kosmos ajută compania Sela și am primit bani de la Sela, nu de la Federația Spaniolă de Fotbal. Contractele sunt supervizate de către avocați, nu știu care este situația exactă. Am înțeles că este o penalitate dacă nu participă Real Madrid sau Barcelona, așa a fost făcut contractul, oamenii din Arabia Saudită vor să vadă aceste echipe.

Poate că ar fi trebuit să gestioneze altcineva negocierile, dar având în vedere relația mea cu președintele Federației, trebuia să fiu eu. Nu regret, cred că am făcut o treabă foarte bună. Nu am făcut nimic greșit, din punct de vedere legal sau moral.

Nu mă voi opri din a face ceva ce-mi place, doar din cauza declarațiilor unor oameni. Știu foarte bine ce am făcut. Nu am intrat în această afacere pentru bani. Comisionul companiei mele a fost de 10%, mi se pare normal. Alții încasează 15-20%.

Nu cred că este o campanie împotriva mea, ci împotriva președintelui Federației. Unde este conflictul de interese? Faptul că am adus bani Federației, care a încasat 40 de milioane de euro în loc de 120.000 de euro? Asta înseamnă că arbitrii o să fluiere în favoarea mea și a Barcelonei?”, a spus Gerard Pique, citat de Marca.

Câți bani a încasat firma jucătorului de la Barcelona

Gerard Pique a mai declarat că se simte mândru de ceea ce a făcut. El cnsideră că ilegal e doar faptul că cineva a dat publicității mesajele private dintre el și Luis Rubiales. Federația spaniolă de fotbal a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase arhive de date aparținând președintelui Luis Rubiales. Printre ele și discuții cu Gerard Pique, despre organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

„Mă simt mândru. Acest contract este unul important pentru fotbalul spaniol. Este legal și, așa cum văd eu lucrurile, nu există niciun conflict de interese. Nu am nimic de ascuns.

Avem relații bune cu Orientul Mijlociu, iar cei din Arabia Saudită ne-au spus că vor să aducă în țară competiții de fotbal. Așa că am decis să vorbim cu domnul Rubiales pentru a vedea dacă este interesat să mute Supercupa în afara Spaniei. Firma Kosmos a propus schimbarea formatului și văd că a fost un succes.

În acest caz, ilegal e doar faptul că s-au publicat mesaje private. Știu foarte bine să separ un acord comercial cu ceea ce am făcut toată viața, fotbalul. Niciodată nu am primit ajutor. Dacă spui că un contract comercial va afecta competiția înseamnă că nu știi cine sunt. Înseamnă să arunci cu rahat ”, a mai spus Pique, într-o conferință de presă online.

Prima ediţie a Supercupei Spaniei în Arabia Saudită a avut loc în ianuarie 2020 între FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid şi Valencia CF, fiind câştigată de Real Madrid care a învins-o în ultimul act, după loviturile de departajare, pe Atletico. În ianuarie 2022, Real Madrid s-a impus cu 2-0 în finala cu Athletic Bilbao, disputată la Jeddah, tot în Arabia Saudită.