Ninsorile fac ravagii în România. Căderile masive de zăpadă au lăsat fără curent oamenii din Apuseni și Parâng

Ninsorile fac ravagii în România. Căderile masive de zăpadă au lăsat fără curent oamenii din Apuseni și Parâng
Căderile masive de zăpadă au lăsat fără curent oamenii din Apuseni și Parâng

Ninsorile fac ravagii în România, cu toate că este primăvară. În Apuseni și Parâng, mai multe locuințe au rămas fără curent electric. Oamenii au rămas în beznă timp de câteva ore din cauza ninsorii abundente. Aproximativ 1.600 de locuințe nu au beneficiat de curent.

Oameni lăsați fără curent din cauza zăpezii

Vremea le dă de furcă autorităților și cetățenilor, cu toate că este primăvară, zăpadă continuă să vină. Ninsoarea căzută pe parcursul nopții, în mai multe zone din județul Alba, a creat probleme autorităților și cetățenilor județului. Atât în cursul nopții cât și în cursul dimineții de vineri, au avut loc mai multe avarii, lăsând oamenii fără curent. Nouă avarii au fost înregistrate pe liniile de mediu tensiune din județul Alba, în diferite localități. Mai multe echipe DEER s-au deplasat pe teren, într-un timp cât mai scurt, și au remediat o parte din defecțiuni. Unii oameni au rămas pe întuneric mai mult timp din cauza zăpezii.

Au rămas nealimentați 1.593 de locuitori din Bucium, Zlatna, UAT Abrud și Almasu Mare. DEER continuă verificările și reparațiile la sisteme. La intervenție participă 7 echipe în mai multe localități. Potrivit Electrica, din cei 1593 de locuitori, 1.545 sunt din județul Alba. Restul de 48 de locuitori sunt din județul Hunedoara. Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au transmis că mai este nealimentat și un sat din județul Hunedoara, Bacâia. Acesta este alimentat de instalațiile ce aparțin de DEER Alba.

Stațiunea Parâng a rămas fără energie electrică

Reprezentanții prefecturii spun că a nins abundent pe mai multe sectoare de drum din județ. Echipele de intervenție au lucrat toată noaptea și intervin și ziua, pe sectoarele de drum cu probleme, pentru a asigura un trafic sigur. Nu s-au înregistrat accidente pe aceste drumuri. Stațiunea Parâng a rămas fără curent, în urma mai multor avarii cauzate de de zăpadă și de ninsorile abundente. Sursa problemei de la rețeaua electrică a apărut în zona drumului ce merge spre Parâng, fiind afectată întreaga stațiune.

Reprezentanții Primăriei Petroșani spun că sunt cel puțin doi stâlpi de energie distruși, din cauza lor locuitorii nu mai au energie electrică. Aceștia trebuie înlocuiți de către echipajele de intervenție. De asemenea, mai multe cabluri de alimentare au fost afectate. Acest lucru s-a întâmplat din cauza mai multor arbori de mari dimensiuni ce s-au rupt sub greutatea zăpezii. Arborii au căzut peste liniile de curent de alimentau stațiunea montană. Echipajele lucrează pentru a remedia în cel mai scurt timp defectele înregistrate. Stratul de zăpadă depășește un metru în zona montană.