Ninsori şi temperaturi cu minus în România. Zonele în care iarna se instalează deja

Ninsori şi temperaturi cu minus în România. Zonele în care iarna se instalează deja
Ninsori şi temperaturi cu minus în România. Zonele în care iarna își intră deplin în drepturi. Cum va fi vremea.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ninsori şi temperaturi cu minus în România. Un val de aer polar va tranzita țara noastră în zilele ce urmează. Valorile termice vor scădea sub specificul perioadei, spun meteorologii. Cum va fi vremea, în linii mari, până la finalul anului 2022.

Ninsori şi temperaturi cu minus în România

Urmează ninsori puternice și temperaturi la pragul înghețului, în următoarele zile, în România, anunță ANM. Totul, în circumstanțele în care un val de aer polar a coborât din partea de N-E a Europei spre zona țării noastre. Consecințele schimbării meteo se vor resimți din ce în ce mai mult.

În perioada 1-2 decembrie, valorile termice vor scădea considerabil, urmând temperaturi de zero grade, în mai multe regiuni din țară. În sudul României se vor înregistra temperaturi de aproximativ 5-6 grade Celsius. În regiunile intracarpatice, temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, potrivit informațiilor ANM.

Până pe data de 5 decembrie, valorile termice vor continua să fie scăzute în cea mai mare parte a României. Între 2 și 5 decembrie, cel mai frig va fi în zonele de munte, în estul și în sud-estul țării. În vest, din când în când, își va face simțită prezența și soarele.

În Banat, vor fi temperaturi de 0 grade Celsius, spun meteorologii. În Ardeal, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade Celsius. În nordul Moldovei, se vor înregistra între 8 și 9 grade Celsius.

Cum va fi vremea la finalul lunii decembrie

Săptămâna viitoare, 5-11 decembrie, temperaturile generale vor fi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius, potrivit ANM. În primele zile, la munte vor avea loc ninsori. Nu se vor depune, însă, straturi de zăpadă decât în nordul Gorjului, Mehedinți, însă nu în cantități ridicate.

În a doua parte a săptămânii 5-11 decembrie, se vor semnala ninsori semnificative la înălțimi de peste 1.400-1.500 de metri. Și în zonele joase ale țării, precipitațiile vor lua forma fulgilor de zăpadă. Probabilitatea de manifestare a ninsorii în weekendul 10-11 decembrie va fi scăzută, spun meteorologii de la ANM.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, vremea se va răci din ce în ce mai mult. În ultima săptămână a lunii decembrie, se vor semnala rafale de vânt de intensitate slabă și/sau moderată. Pe parcursul zilelor, vântul se va intensifica, însă pe perioade nu foarte lungi de timp. Izolat, se va semnala și ceață. Valorile termice se vor situa în jurul a 1-2 grade Celsius. Temperaturile minime vor scădea, la finalul lui decembrie, până la -7 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe