01 sept. 2022 | 12:55

Ninsori în prima zi de toamnă. Locul din România în care s-a așternut primul strat de zăpadă

Știri Locale
Ninsori în prima zi de toamnă. Locul din România în care s-a așternut primul strat de zăpadă
Fiecare loc are propria poveste, farmecul, emoțiile și experiențele sale

Ninsori în prima zi de toamnă! Dacă vi se pare puțin ciudat acest titlu, vă asigurăm că este cât se poate de adevărat. Mărturie stau și imaginile publicate de meteorologul Radu Manta, postate chiar azi pe rețelele de socializare. Da, avem ninsori în prima zi de toamnă. Și da, avem locul din România în care s-a așternut primul strat de zăpadă.

Munții Bucegi, locul din România în care s-a așternut primul strat de zăpadă

Suntem, din punct de vedere meteorologic, în prima zi de toamnă. Dar, dacă decizi să te aventurezi în aceste zile pe Munții Bucegi, așa cum spune și meteorologul Radu Manta, „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă”.

Titlul acestui articol nu este greșit deloc. Da, într-adevăr, avem primele ninsori în prima zi de toamnă, și fenomenul s-a întâmplat pe Munții Bucegi.

Așa cum spuneam, anunțul acetor prime ninsori de toamnă le-a făcut pe rețelele de socialiazare Radu Manta, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie, printr-un text atașat la câteva poze spectaculoase:

„Astăzi pe Vf. Omu. Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă…”,a scris pe rețelele de socialiazare Radu Manta.

Fiecare loc are propria poveste, farmecul, emoțiile și experiențele sale. Cele pe care le puteți găsi, în această perioadă, explorând Munții Bucegi în timpul toamnei sunt uimitoare.

Prognoza pentru ultimele zile au arătat aproximativ 8 grade, neanunțând nimic deosebit aici. Dar, în această dimineață, deși valorile termice erau 9 grade și posibile precipitații, iată că au venit primele ninsori de toamnă.

Așadar, dacă vrei să te aventurezi pe traseul Bran-Omu și retur, s-ar putea să ai nevoie de ceva mai mult, decât adidașii, un tricou și un rucsac.

La ora la care scriem acest material, sunt anunțate 7 grade, furtună cu grindină, deci cam complicat de mers în șlapi.

Vizitarea Munților Bucegi în timpul iernii

După cum bine știm, România este un loc perfect pentru a merge în călătorie. Un astfel de traseu, pe timpul iernii, în zona Munților Bucegi, poate fi un lucru inedit, dar și spectaculos. Având ceva timp liber, puteți vizita, de asemenea, Castelul Peleș și Sinaia în aceeași zi și fără mașină.

Peisajele de aici, acoperite de zăpadă sunt printre cele mai frumoase, și merită să le imortalizezi. Dar, dacă ești mai începător, de recomandat este să mergi pe trasee deja bătătorite, și nu să te aventurezi prin locuri mai puțin umblate. Indiferent de cum te decizi să te plimbi aici, merită.

Este posibil să faceți drumeții în Munții Bucegi în timpul iernii, dar trebuie să fiți bine pregătiți. Trebuie să aveți experiență și să aveți îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată pentru asta. Dacă nu aveți timp, experiență sau echipament, optați pentru telecabină.